Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji dan SP-a

Štetić na korak do medalje, Horvatu jedna pobjeda

SP Južna Koreja - tekvondo
Foto: Jozo Lovrić
1/6
30.06.2017.
u 10:33

Nakon dvije sjajne pobjede, Štetić je u borbi za polufinale izgubila od silno nadarene 19-godišnje Iranke Alizadeh, djevojke koja je u Riju pobijedila Anu Zaninović

Ni posljednjeg, sedmog, dana Svjetskog prvenstva u te-kvon-dou u Južnoj Koreji, nitko se od hrvatskih natjecatelja u medaljaškom klubu nije pridružio Kristini Tomić, brončanoj u kategoriji do 49 kilograma.

No, i unatoč tome dogodilo se nešto pozitivno što se hrvatskoj reprezentaciji dugo nije dogodilo na svjetskim prvenstvima. Naime, nitko od 12 reprezentativaca (sedam cura i pet momaka), nije ispao u svom prvom nastupu.

- Ne sjećam se da se ovo ikad dogodilo otkako je Hrvatska samostalna, posebice ne na ovakav broj sudionika - kazao je direktor reprezentacije Pero Josipović.

A on je bio zadovoljan kako je, posljednjeg dana, nastupila Marija Štetić (62 kg, Dubrava), a nastup u skladu sa svojim mogućnostima imao je i Luka Horvat (80 kg, Jastreb).

A 22-godišnja Marija imala je dva uistinu sjajna nastupa. U drugom je kolu, protiv Ben Yessouf iz Nigera, preokrenula borbu koju je gubila dvije runde, ali je zato u trećoj čak tri puta pogodila suparnicu u glavu za konačnih 24:14. U trećem kolu, Štetić je preokrenula tvrdu borbu protiv Talijanke Rotolo (10:7), no onda je naišla na sjajnu mladu Iranku Kimiu Alizadeh Zenoozi. A to je djevojka koja ima 19 godina, ali i svjetsku i olimpijsku broncu na putu do koje je u Riju već u 1. kolu eliminirala našu Anu Zaninović.

Nažalost, Alizadeh je, u borbi za polufinale, sa svojim dugim nogama (visoka je 185 cm) za našu Mariju predstavljala teško rješivu taktičku zadaću.

- U prve dvije borbe sam bila koncentrirana i usredotočena na ono što mi govori trener Toni Tomas, no u borbi protiv Iranke nakon 2:5 mi je pala koncentracija. Uvijek je teško kada nasuprot sebe imate tako nekoga dugonogog, no morala sam ja biti bolje koncentrirana i kažnjavati njene pogreške. Nisam izgubila od lošije cure, Iranka je zaista dobra, no meni ne preostaje ništa drugo se vratiti u svoju Dubravu, na svoj tatami, i trenirati još više.

Foto: Jozo Lovrić

Slično je rezonirao i Luka Horvat nakon što jedominirao protiv Saudijca Almabruka (25:4), a potom izgubio od solidnog Uzbekistanca Maksima Rafalovcha (14:1).

- Nakon što sam prvu borbu dobio prekidom, u drugom mi je protivnik zatvorio moju prednju nogu. Klinč je moje glavno oružje, no on ga je potpuno eliminirao. Nažalost, kod 0:0 kaciga nije registrirala moj udarac u glavu, no i unatoč tome moram mu priznati da je bio bolji. Shvatio sam gdje sam. Mislio sam da sam dovoljno dobar za svjetsku medalju, no sada sam shvatio da još nisam. Te-kvon-do se promijenio, sve je postalo puno intenzivnije pa će trebati biti što brži, eksplozivniji, izdržljiviji...

Iako je Mariji i Luki medalja ostala nedosanjani san, jučer je na medaljaškom postoju u Mujuu ipak bilo Hrvata. Naime, na treću stubu pobjedničkog postolja kategorije do 57 kg popela se Nikita Glasnović (22), Hrvatica koja nastupa za Švedsku i koju je do njene prve medalje na svjetskim prvenstvima trenerski vodio njen otac Mario. Nikiti je ovo treća velika medalja, jer ima osvojene i europsko srebro i broncu, a ima i broncu sa Europskih igara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije