Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVOJE HORVAT:

Šteta zbog poraza, da smo barem bili mrvicu svježiji

Hrvoje Horvat
Luka Stanzl/Pixsell
02.05.2021.
u 11:00

– Šteta poraza baš od četiri razlike. Odigrali smo jednu hrabru, mušku, ratničku utakmicu. Energetski smo pali u posljednjih 15 minuta. Nije bilo više snage zaustavljati njihove kružne napadače Topića i Banhidija.

Rukometaši Hrvatske upisali su prvi poraz u finalnoj skupini EHF Europskog kupa. Nakon domaćih pobjeda nad Mađarskom, Španjolskom i Slovačkom (dvaput), stigao je poraz u Veszpremu (22:26). Poraz nije nimalo neočekivan jer smo nastupili s pomlađenom reprezentacijom, s osam debitanata, a uz sve za jučerašnju utakmicu izostali su zbog ozljeda Šušnja i Gadža.

Mogli smo izgubiti i s manje

Poraz od četiri razlike znali da je Mađarska osvojila prvo mjesto bez obzira na rezultat posljednjeg kola između Španjolske i Hrvatske. I da pobijedimo Španjolsku u gostima, nećemo biti prvi. Imat ćemo isti broj bodova kao Mađari, ali u mini-tablici bolji su naši sjeverni susjedi. Naime, susret u Osijeku dobili smo s 31:27, a izgubili smo u Veszpremu s istom razlikom, ali smo postigli manji broj pogodaka u gostima. Šteta, imali smo priliku da izgubimo s manjom razlikom. Imali smo zadnji napad, ali smo napravili tehničku pogrešku, baš i u dva prethodna napada kada je Lovro Mihić dvaput pogriješio.

– Šteta poraza baš od četiri razlike. Odigrali smo jednu hrabru, mušku, ratničku utakmicu. Energetski smo pali u posljednjih 15 minuta. Nije bilo više snage zaustavljati njihove kružne napadače Topića i Banhidija. Da smo mogli biti barem mrvicu svježiji, rezultat bi sigurno bio puno drukčiji – rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Da, na kraju je ove mlade dečke stigao i umor jer im je ovo bila treća utakmica u četiri dana. Izbornik Horvat imao je smanjenu rotaciju, pogotovo u vanjskoj liniji gdje je imao malo broj igrača. U jednom trenutku u vanjskoj liniji zaigrao je i Lovro Mihić, inače lijevo krilo.

– Kada podvučem crtu, mogu biti zadovoljan nastupom debitanata. Mislim da smo puno dobroga dobili u ove tri utakmice. Neke stvari koje smo željeli probati uspješno smo odradili – zaključio je Hrvoje Horvat .

Ivan Pešić bio je sjajan na vratima, pogotovo prvo poluvrijeme.

– Dobro smo se držali do 50. minute, onda smo malo pali sa snagom. Zadovoljan sam dečkima koji su pokazali borbenost i želju. Mađarska je na kraju zasluženo osvojila prvo mjesto, ne samo zbog toga što su nas pobijedili već su slavili i u gostima kod Španjolske – istaknuo je Pešić.

Tomislav Kušan u odsutnosti Leona Šušnje, preuzeo je ulogu prvog kružnog napadača na utakmici protiv Mađara.

Nemamo za čime žaliti

– Šteta što nije bilo više dana za treninge, za uigravanje. Ovako smo u četiri dana odigrali tri utakmice, malo smo trenirali i na kraju smo ostali bez snage u završnici. I još smo ostali bez četiri-pet igrača u ovih pet dana, što zbog koronavirusa, što zbog ozljeda. Mađari su imali puno kvalitetnih igrača u rotaciji – dodao je Kušan, inače igrač makedonskog Pelistera.

Lovro Mihić ispao je tragičar...

– Dali smo sve od sebe, ali to na kraju nije bilo dovoljno. Nemamo za čime žaliti. Pokušao sam malo odmoriti naše igrače u vanjskoj liniji. Drag mi je da su naši debitanti dobro odradili posao. Bitno je da svi igramo u svojim klubovima i da nitko ne sjedi na klupi jer je to najgore za igrača, pogotovo ako igra u reprezentaciji – istaknuo je Lovro Mihić koji je s poljskom Wislom izborio nastup na završnom turniru EHF Europske lige.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:28 02.05.2021.

Zadnjih 10 minuta utakmice -propast. A izbornik hladan kao špricer..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije