Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Handball planet

Šterbik rukometaš godine, jedan Hrvat u drugoj postavi sezone

Arpad Šterbik
Foto: EHF EURO
1/6
13.12.2017.
u 15:17

Cindrić je među nominiranima za najboljeg srednjeg vanjskog zauzeo drugo mjesto, osvojivši 62 glasa i zaostavši 11 glasova iza Nikole Karabatića.

Vratar španjolske rukometne reprezentacije i momčadi RK Vardar Arpad Šterbik proglašen je najboljim rukometašem 2017. godine u izboru 30 članova međunarodnog žirija kojeg čine novinari i posjetitelji portala Handball planet, dok je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić izabran u drugu postavu sezone.

 Šterbikove sjajne obrane tijekom cijele godine odvele su RK Vardar iz Skoplja do najvećeg uspjeha u povijesti makedonskog sporta - osvajanja naslova rukometne Lige prvaka. Odličan početak nove sezone ovog 38-godišnjeg vratara, koji će na kraju sezone 2017./2018. prijeći u Veszprem, također su bili razlog za titulu najboljeg. 

Arpad Šterbik
1/9

Šterbik, koji je do sada branio u klubovima RK Jugović, Telekom Veszprem, BM Ciudad Real i FC Barcelona Lassa, priključio se tako dosadašnjim pobjednicima ovog izbora – Mikkelu Hansenu (2016.), Nikoli Karabatiću (2014. i 2015.) Domagoju Duvnjaku (2013.), Filipu Jichi (2012.) i Laszlu Nagyju (2011.).

Luka Cindrić, također član RK Vardara, među nominiranima za najboljeg srednjeg vanjskog zauzeo je drugo mjesto, osvojivši 62 glasa i zaostavši 11 glasova iza Nikole Karabatića.

U tri tjedna glasovanja svih 32 nominiranih igrača podijeljenih u osam kategorija sakupili su ukupno 110.021 glasova.

Samo su trojica rukometaša iz najbolje momčadi prošle sezone našli mjesto i ove godine među najboljima - Uwe Gensheimer, Mikkel Hansen i Nikola Karabatić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije