Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi lijevi vanjski

Stepančić: Vrijeme je da se u Labin donese nova svjetska medalja

'24.11.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Liga prvaka, 6. kolo, CO Zagreb - Fuchse Berlin. Luka Stepancic Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Daniel Kasap/PIXSELL
03.01.2013.
u 13:12

- 
Bio je treći lijevi vanjski igrač na kadetskom SP-u, ali sam ga ipak vodio - kaže Canjuga

Otkako je Hrvatska prvi put zaigrala na velikim rukometnim natjecanjima uvijek smo imali sjajnih ljevaka. To su sredinom i krajem devedesetih bili Zlatko Saračević i Zoran Mikulić, potom je na red došao Petar Metličić koji je bio nezamjenljiv na mjestu desnog vanjskog pucača od 2003. do 2009. godine. Naslijedili su ga Marko Kopljar i Denis Buntić, sada će na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj priliku dobiti Luka Stepančić.

Luka poput Blaža

Tko zna, možda je tom 22-godišnjaku namijenjena ista sudbina kao Blaženku Lackoviću 2003. godine. Blaž je otišao na svjetsko prvenstvo nakon što se ozlijedio Zvonimir Bilić, a Luka je dobio priliku jer se ozlijedio Denis Buntić.

Luka je jedan od četvorice igrača koji su na pripremama u Umagu iz reprezentacije koja je 2009. godine osvojila svjetsko kadetsko zlato u Tunisu. S njim su tada u reprezentaciji bili Nikola Špelić, Lovro Šprem i Marino Marić. U Tunisu Luka nije bio prvi izbor Vladimira Canjuge na mjestu desnog vanjskog pucača.

– Prednost je dobio Robert Markotić koji je u to vrijeme bio u odličnoj formi. Žao bi mi bilo da Luku nisam vodio u Tunis bez obzira na to što je on na papiru bio treći ljevak – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Pet pogodaka prosjek

U Tunisu je Luka odigrao tri utakmice u skupini u kojoj je postigao 15 pogodaka uz samo tri promašaja. Igrao je i u finalu protiv Islanda i postigao jedan pogodak. Bez promašaja.

U Zagreb je došao 2007. godine, a pravu priliku dobio je ove sezone nakon odlaska Marka Kopljara u Pariz. Odigrao je sedam utakmica u Ligi prvaka. I to u kakvom stilu. Kao da mu je to najmanje treća sezona u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Postigao je 36 pogodaka, što je pet pogodaka po utakmici. Briljirao je protiv najjačih, Füchsea (dvaput) i Barcelone.

Potajna želja mu je da Labinu donese novu medalju. Zasad je jedini Valner Franković koji je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
Dario--
19:34 05.01.2013.

Jako dobar je Luka šuter,a i u obrani igra dobro,za razliku od Buntića koji nažalost obranu ne zna igrati.Mislim da je Buntić najvjerovatnije završio svoju reprezentativnu karijeru,teško će on ponovno zaigrati kraj mlađih igrača poput Kopljara,Stepančića uskoro i Šebetića a možda i Markotića!!

Avatar Tiran
Tiran
07:34 05.01.2013.

Zar nije desni vanjski ? Inače, taj mali mora igrati ispred Kopljara koji se boji šutirati osim ako ne igra protiv Argentine ili Emirata

DA
Dario--
19:36 05.01.2013.

I nije istina ovo što piše za Zvonimira Bilića u tekstu,Bilić je pred SP 2003 rekao da više nema želje igrati za reprezentaciju,isto kao i Čavar koji je to isto napravio godinu prije Bilića.Doduše Čavar se vratio pred EP 2004 ali se povrijedio i otpao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije