Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV SCHALKEA

Statistika je na Bayernovoj strani

Bayern
AFP
02.04.2010.
u 13:09

Derbi Bundeslige u sklopu njena 29. kola u subotu će odigrati Schalke i Bayern. Momčad iz Gelsenkirchena vodeća je s dva boda prednosti pred vječnim favoritima njemačkog nogometnog prvenstva (58-56).

- Pobjeda protiv Manchester Uniteda nam je dala vjetar u leđa i u subotu ćemo protiv Schalkea tražiti tri boda i povratak na čelno mjesto ljestvice. Neće biti lako, ali za to smo sposobni. Riječ je o ključnoj utakmici prvenstva i meni interesantnijoj od uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. I zato ćemo dati sve od sebe da u njoj i pobijedimo - najavio je utakmicu Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge.

- Pobjeda u Leverkusenu dobar je pokazatelj onoga što moramo ponuditi protiv Bayerna. Sve što se priča o tom susretu, o važnosti za poredak na ljestvici i ostalome ne smijemo osluškivati. Naše misli moraju biti usmjerene samo na nogomet, našu igru i Bayern - objasnio je Felix Magath, strateg domaćina ovog susreta.

Ipak, pred ogled koji bi mogao usmjeriti rasplet Bundeslige valja naglasiti kako je statistika debelo na strani gostujućeg minhenskog kluba čiji dres nose Ivica Olić i Danijel Pranjić.

Zanimljivosti:

Bayern je izgubio posljednja dva susreta u prvenstvu (Stuttgart 2-1, Eintracht 2-1), a poraz od Schalkea niz bi produljio na brojku tri. Ovdje valja znati da se takvo što u Bundesligi Bayernu posljednji puta dogodilo 1998. godine, kada su mu poraze redom nanosili Hertha (2-1), Köln (2-0) i Schalke (1-0).

Posljednje četiri ligaške utakmice u Gelsenkirchenu Bayern nije poražen, nakon dva remija, dva su puta pobijedili, a posljednju domaću pobjedu protiv Bavaraca Schalke je uknjižio 13. ožujka 2005. kada je bilo minimalnih 1-0. Aktualni trener Schalkea Felix Magath tih je dana sjedio na Bayernovoj klupi, a te sezone i proslavio naslov prvaka.

Schalke i Bayern odigrali su u Gelsenkirchenu ukupno 38 utakmica, a omjer je na strani minhenskoga kluba. Bavarci su upisali 18 pobjeda uz deset remija i 11 poraza.

Ukupan omjer njihovih ogleda također ukazuje na supremaciju Bayerna. Bit će ovo njihov 80. međusobni sraz, a trenutačno vodi Olićev i Pranjićev klub sa 37 pobjeda. Momčad u kojoj trenutačno, i to vrlo dobro igra Ivan Rakitić, slavila je ukupno 17 puta.

Razlika pogodaka u njihovim ogledima iznosi 160-93 u korist najtrofejnijeg sastava Bundeslige, Bayerna.

Vjerojatni sastavi:

Schalke (4-3-3): Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Westermann - Rakitić, Kluge, Schmitz - Farfan, Kuranyi, Edu

Felix Magath kazao je da za utakmicu ne konkuriraju ozlijeđeni Jermaine Jones, Christian Pander, Levan Kenia i Vasilios Pliatsikas.

Bayern (4-4-2): Butt - Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber - Müller, Van Bommel, Schweinsteiger, Ribery - Gomez, Olić

U redovima momčadi Louisa van Gaala nema ozlijeđenih igrača, ali se pretpostavlja da će nizozemski strateg tijekom utakmice izvaditi neke od svojih nositelja igre. Uzvrat četvrtfinala Lige prvaka na Old Traffordu je blizu, a Bayernu će u njemu trebati svježina u obrani pobjede 2-1. Gomez, Ribery i Robben do nedavno su bili ozlijeđeni, pa među njima treba i tražiti moguće kandidate za odmor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije