Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG OI

Start "Toura" 2021. pomaknut za tjedan dana unaprijed

Tour de France
Foto: Reuters/Pixsell
29.07.2020.
u 16:00

Sljedeće godine "Tour" bi trebao startati u glavnom gradu Danske Kopenhagenu.

Start najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de Francea" 2021. godine pomaknut je za tjedan dana unaprijed, odnosno sa 3. srpnja na 26. lipnja, kako se ne bi preklapao s početkom Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza sljedeće godine.

Prema ranijem planu, "Tour" 2021. se trebao voziti od 2. do 25. srpnja, ali kako je cestovna utrka na Igrama u Tokiju predviđena za 24. srpnja, organizatori "Toura" odlučili su pomaknuti svoj događaj za tjedan dana unaprijed te će se voziti od 26. lipnja do 18. srpnja, pa će svi sudionici "Toura" imati dovoljno vrmeena preseliti se u Tokio i nastupiti na OI.

"Kako bi se izbjeglo preklapanje 'Toura' s Olimpijskim igrama, odlučeno je da se utrka u Francuskoj pomakne za tjedan dana unaprijed", objavio je Međunarodni biciklistički savez (UCI).

Sljedeće godine "Tour" bi trebao startati u glavnom gradu Danske Kopenhagenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije