Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi u Hajduku

Stanić će biti Brbićev savjetnik: 'Neću se zamarati Dinamom'

Mario Stanić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
17.12.2019.
u 07:34

Hajduk, prema riječima predsjednika Marina Brbića, još uvijek ima trenera, Damira Burića, s kojim će novi šefovi struke obaviti razgovor. Brbić tvrdi da ni jednim kandidatom za novoga trenera nije razgovarao, pa ni s Igorom Tudorom

Proslavljeni vatreni Mario Stanić (47) u Hajduk stiže na poziciju savjetnika predsjednika Uprave za sportsku politiku, dok je Ivan Kepčija (37) imenovan novim sportskim direktorom.

Hajduk, prema riječima predsjednika Marina Brbića, još uvijek ima trenera, Damira Burića, s kojim će novi šefovi struke obaviti razgovor. Brbić tvrdi da ni jednim kandidatom za novoga trenera nije razgovarao, pa ni s Igorom Tudorom.

Mario Stanić
1/5

- Turbulentna polusezona završila je bolje nego što je počela. U ovoj polusezoni napravili smo važan korak u kadrovskom jačanju kluba, u tom smislu prije svega mislim na angažman Bore Primorca. Danas smo potpisali profesionalne ugovore s Dinom Skorupom i Marijom Vuškovićem. S nama su danas i Mario Stanić, proslavljeni internacionalac, i Ivan Kepčija. Tu kombinaciju vidim kao dugoročno rješenje po pitanju sportske politike – rekao je predsjednik Brbić.

Imamo jasnu viziju

Mariju Staniću ovo će biti prvi profesionalni angažman nakon završetka igračke karijere.

– Dolazimo kao profesionalci s jasnom vizijom. Smatram da je Hajduk na nekakvoj vrsti prekretnice. Ili će nastaviti pratiti tržište, ili će se okrenuti sebi. Volio bih biti dio Hajduka koji ne prati modu, nego je stvara. Ima i simbolike. Prije 30 godina ovdje sam debitirao kao igrač. Ovdje je put od raja do pakla kratak, ne postoji čistilište – kazao je Mario Stanić.

Hoće li novi trener bijelih biti Igor Tudor?

– Moramo obaviti razgovore s gospodinom Burićem. Odluke neće biti ishitrene. Svjestan sam da je ova publika jako zahtjevna. Dinamo je bio jedna etapa u mom životu koja je završena. Ali, sam bio i u Chelseaju, Parmi, Želji. Naša ideja je da se ne zamaramo Dinamom, već nama samima. Sve je proces. U tom procesu postoje odluke koje se donose pravovremeno. U suradnji i razgovorima s mnogim djelatnicima unutar kluba pokušat ćemo donositi odluke, ali nećemo ludovati, već razvijati našu djecu.

Vaša uloga u Hajduku?

– Predsjednik je tu koji odlučuje, mi smo dio tima. Mi ne preuzimamo Hajduk, dolazimo se podrediti Hajduku. Želimo ostaviti trag. Za to će trebati vremena i povjerenja. Ne želim ništa obećavati, dat ćemo maksimum. Dolazim iz nogometnog svijeta, nemam iskustva, ali imao sam ja loših utakmica kada sam započeo igračku karijeru. Bilo je tu kvalitetnih ljudi i prije, možda nitko nije stao iza njih. Istina je da sam inzistirao na Ivanu Kepčiji. Odabrao sam čovjeka za kojeg znam da može. Kada idete u borbu, idete s pravim ljudima. On je u toj branši puno kvalitetniji od mene.

Često ste bili kritični prema HNS-u, kako gledate na ulazak Zorana Mamića u Komisiju za profesionalni nogomet?

– Sve je to dio priče koja je izuzetno dugačka, koja je postavljena na krivim temeljima, nakaradnosti. Moja ideja je da se fokusiram na Hajduk. Sve ovo što se događa unutar HNS-a i ti novi vjetrovi koji pušu dokaz su da se ništa nije promijenilo. Ja imam puno kolega tamo koje pozdravljam, ali imam svoj stav. Ima jako puno loših stvari unutar HNS-a, od uplitanja politike, mistifikacije.

Radit ćemo pogreške

Kako gleda na stručnu politiku kluba?

– Netko tko nije dio ovog temperamenta, tko se nije saživio s ovom energijom, to je jako sklisko. Hajduk će se posložiti i resetirati prije ili poslije. Ne zbog mene, zbog vas, već zbog energije koja je prisutna i doći će trenutak kada će se ona manifestirati na pravi način. Nećemo bježati od odgovornosti, radit ćemo greške. Nisam upoznao trenera koji nije izgubio utakmicu. To je sasvim prirodno, ne treba stvarati frku kada se izgubi utakmica. Puno jače momčadi upadaju u krizu. Imao sam čast da upoznam Ivića koji je bio kritiziran zbog svoje igre. Tek kada je došao na onaj svijet, počeli su ga cijeniti. Tražimo trenera koji ima napadačku igru i atraktivnost, a uz to će donijeti rezultate. Ali, to svi traže – naglasio je, među ostalim, Mario Stanić.

>> Pogledajte kako je nastala hajdučka milenijska fotografija 

Komentara 11

ZW
zweistein
08:23 17.12.2019.

a ja sam mislio da će: kme, kme, kme... početi tek u ožujku...ha ha ha

BA
ball
08:09 17.12.2019.

Boze i gospe pomozi gdje su ovog nasli ja mu nebi dao da cuva ovce

Avatar stominac
stominac
07:56 17.12.2019.

a što se onda pališ na dinamo, kao pohotnica , imaš klub i stvaraj nešto od njega a dinamo ostavi u miru, poradi vašeg zaluđenog ega i dišpeta još 50 godina nećete dinamu biti dostojni niti kopačke moći očistiti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije