Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanić o Dinamu

Imam isto mišljenje kao ova četvorica, ali ako Vlada ništa ne može, što mogu ja?

Stanić Vlaović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
27.03.2014.
u 14:39

– Imam isto mišljenje kao i oni, ali da se javno priključim svi bi rekli da želim funkciju u Dinamu, a to me ne zanima, samo želim da Dinamo i svi klubovi funkcioniraju kako treba – rekao je Stanić.

Za jedne su Bišćan, Šimić, Šokota i Marić poker asova koji je ustao protiv vladavine Zdravka Mamića, a za Mamića su oni igrači s mozgom šupljikavim kao što je šupljikav (“ššššššš”) šumeći vitamin.

No, pokazali su da žele promjene, vidjet ćemo hoće li se i pojačati, nakon podrške koju su dobili od Bobana i Prosinečkog. Sad se spominju Stanić, Vlaović, Soldo...

– Njih četvorica žele promjene, da odnosi budu kakvi bi trebali biti, ništa revolucionarno. Dinamo je udruga građana, postoje zakoni o udrugama i govori se da bi svaki član udruge trebao imati pravo da bira i bude biran. No, nisam dobro upućen je li to tako – kazao je Vlaović.

Istina je da postoje članci Zakona o udrugama koji govore o načinu izbora i da svi imaju pravo odlučivati. No, isto tako ne piše decidirano da to mora biti glasovanjem jedan član – jedan glas. K tome, Statut Dinama prošao je sve moguće provjere, kao i poslovanje plavih.

Ne razumijem privatizaciju

– Ako je Dinamo ustrojen po propisima, onda ta inicijativa nema smisla. Prije svega sam za poštovanje zakona, ali ako Dinamo radi po njemu, onda nemamo o čemu razgovarati – kaže Vlaović.

Kako komentirate Mamićev istup da će otići kad on to bude želio?

– To je ustaljeni način funkcioniranja, nije prvi put, bilo bi lijepo da je zadnji, pogotovu jer je riječ o klubu, o javnom, društvenom dobru.

Kako gledate na mogućnost privatizacije Dinama?

– Potpuno sam neupućen u propise, ali ne postoji osoba u Hrvatskoj koja može privatizirati klub. Može profesionalni pogon, preuzeti igrače, ali ostaje stadion koji je gradski, imovina koja je javna, iako javnost ni o tome nema pravo odlučivanja. Marić, Šokota, Bišćan i Marić su mi prijatelji i mislim da ideja jedan član – jedan glas uopće nije loša. Smatram da nitko ne bi trebao imati apsolutno pravo na Dinamo – zaključio je Vlaović.

Mario Stanić iskazao se i kao kolumnist, ali je stao.

– Želio sam još pisati, ali kad god želim nešto napisati, shvatim da sam to već napisao. Pa pokušam napisati nešto pozitivno o našem nogometu, a prvo naletim na četiri negativne stvari. I onda sam zaključio da je bolje da ne pišem ništa – kaže Stanić.

O akciji četvorice bivših igrača Dinama nije želio previše govoriti.

Mislim kao i četvorka

– Nije se dogodilo ništa novo. Jedina je novost da su četiri bivša igrača istupila u javnosti, ali i dosad je bilo pojedinačnih istupa, pa tako i mojih. I ne vjerujem da će se nešto dogoditi. Pa i Vlada je rekla, odnosno Skansi, da diže ruke od nogometa. Očito ne može ništa napraviti, a ako ne mogu oni, što mogu Marić, Šimić ili Stanić!

Hoćete li im se priključiti?

– Imam isto mišljenje kao i oni, ali da se javno priključim svi bi rekli da želim funkciju u Dinamu, a to me ne zanima, samo želim da Dinamo i svi klubovi funkcioniraju kako treba. Uvjeren sam da će sve završiti kao i dosad. Opet će Dinamo pokušati ući u Europu, pa prezimiti, neće biti gledatelja... Sve je isto, samo je datum drukčiji. Psi laju, a karavane prolaze – zaključio je Stanić.

>>Zdravko Mamić: Nikada neću otići iz Dinama!

>>Ćiro: Šanse da ova četvorka sruši Mamića ravne su nuli!

Komentara 22

UF
ufrm
15:48 27.03.2014.

Nije problem u Mamicu nego u pranju novca preko Dinama i politici koja ga stiti Dok gradani grada zagreba izdvajaju za taj klub Mamic i klika oko njega potpisuje privatne ugovore sa igracima i ugovara transfere preko abramovica i slicnihih kirminalaca. Kakav klub takva i drzava.

ĆA
ćaćaća
15:06 27.03.2014.

ovi nemaju šanse..o ovome su trebali razmišljati dok mamić nije zaradio milijune..sad kad se okružio naboljim odvjetnicima zaštitarima(a masno ih plaća za to)mogu mu samo staviti soli na rep..

DH
dalibor.hren
15:29 27.03.2014.

Sad bi svi bivši reprezentativci (neki i polupismeni, neki s kupljenim diplomama) vladali i gospodarili u Dinamu!? Neka počnu u predzadnjoj ligi, npr. u Jedinstvu iz Začretja ili u Gaju iz Mača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije