Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kajzerica

Stadion sa 18.000 mjesta koristila bi čak tri kluba

'kajzeric2_nnn_spo_300310'
'Photoshop'
Autori: Tomislav Dasović, Ante Buškulić
31.03.2010.
u 08:00

Osim Dinama i Zagreba, pravo na Kajzericu polaže i Lokomotiva jer na toj lokaciji i jest njezino dugogodišnje sjedište.

U NK Dinamu po tisućiti put pozdravljaju inicijativu gradnje stadiona na Kajzerici za 18.000 gledatelja, ali osim plavih i bijelih iz Kranjčevićeve, pravo na njega polaže i treći zagrebački prvoligaš, NK Lokomotiva.

– Pa Kajzerica je naše dugogodišnje sjedište, mi i nemamo drugoga krova nad glavom i naravno da bismo ga i mi koristili – kazao je predsjednik NK Lokomotive Tin Dolički.

Najzainteresiraniji je u cijeloj priči Dinamo, jer u najvećemu klubu smatraju da je gradnja stadiona na Kajzerici tek prva faza dovršetka njihova doma u Maksimiru.

– Prema tadašnjem natječaju, provedenom 2006. godine, jedan od uvjeta bio je da rekonstrukcija stadiona u Maksimiru počne čim završi gradnja stadiona na Kajzerici. No, kako je sve prihvaćeno, tako je sve poslije i zamrznuto. A nas nikada ništa nitko o tome nije pitao – kaže Dinamov direktor Damir Vrbanović.

U međuvremenu, ako se i krene u projekt Kajzerica, Dinamo i hrvatska nogometna reprezentacija bili bi "osuđeni" na derutni Maksimir.

– Bude li sutra prihvaćena odluka da se ide u gradnju Kajzerice, opet moramo ostati najmanje godinu do godinu i pol dana u Maksimiru. Zato ćemo opet gutati knedle kad nam u lipnju na stadion dođe Uefina inspekcija i počne sastavljati listu primjedbi. No, uz velike napore, kao i svake godine, uvjeren sam da će nam Uefini inspektori progledati kroz prste i da ćemo i ovaj put dobiti dozvolu za igranje međunarodnih utakmica u Maksimiru – zaključio je Damir Vrbanović.

Da je Dinamo prošle godine ušao u Ligu prvaka, Uefa mu ne bi dopustila igranje na maksimirskom stadionu.

Gradnja dva stadiona u Zagrebu nema baš nikakva smisla
Gradski vijećnici nemaju stav o Kajzerici jer im se vjerojatno čini nelogičnim i besmislenim gradnja dva stadiona, jedan za drugim.

To bi bila previše skupa avantura, ali i opasna za Dinamo jer je upitno bi li nakon moguće gradnje Kajzerice bilo dovoljno novca za novi Maksimir. Zato se najlogičnijim i najjeftinijim rješenjem čini rušenje postojećega rugla i gradnja novoga objekta u Maksimiru. A Dinamo bi do tada mogao biti podstanar u Zaprešiću, Varaždinu ili Velikoj.

Grad bi imao koncesiju, a Dinamo bi plaćao stadion po korištenju
Bude li se gradio javno-privatnim partnerstvom, stadion bi, kao što je Arena, bio u vlasništvu investitora i graditelja. Grad bi mogao imati koncesiju i iznajmljivati ga svima koji žele ondje igrati. U tom bi slučaju Dinamo trenirao na nekom drugom terenu, a plaćao bi korištenje stadiona samo za utakmice. Kao što Arenu mogu na dan, dva, tri... iznajmiti RK CO, Cibona, hokejaši ili bilo tko zainteresiran. Takav je slučaj i u inozemstvu, primjerice Bayern i München 1860 plaćaju najam Allianz Arene svaki put kad igraju utakmice.

Komentara 3

NL
NLF
08:59 31.03.2010.

Definitivno trenutno a i za budućnost najbolje rješenje. Još i prazne hale na susjednom Velesajmu iskoristiti za raznorazne sportove i rekreaciju gdje bi se paviljoni iznajmljivali cijele godine a sigurno ima i neki paviljon koji bi bio dobar i za prvu pravu atletsku dvoranu u Hrvatskoj.

ML
mladen3x
10:48 31.03.2010.

Netreba tri stadiona da bi se obnovio jedan visenamjenski.U gradu na Kajzerici napraviti stadion sa 40 000 mjesta sa atletskom stazom i problem rijesen.Ima sve sta treba a i kapacitet bude iskoristen mozda jednom godisnje(nogomet) i 1-2 puta(koncert).Maksimir srusiti ii vidjeti kako pametno iskoristiti zemljiste.Arsenal je od postanka igrao na Highbury-u pa se preselio i maximalno iskoristio stari travnjak i nitko se nije bunio.Nisu vremena za sentimentalizam nego za pametnu gradnju i ulaganje.Tko bi igrao na stadionu neka plati troskove utakmice i popravak eventualno nastale stete i to je to.

DU
Deleted user
11:44 31.03.2010.

Tako je mladene! Na Kajzerici jedan veliki multifunkcionalni stadion \"Plavi vulkan\" koji bi svojom arhitekturom bio među najljepšim stadionima u svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije