Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA VL-a Svi mjerodavni podržavaju ideju da se preminulom Dražanu Jerkoviću iskaže odgovarajuća počast

Stadion Dražana Jerkovića!

Autori: Predrag Jurišić, Ante Buškulić, Marko Špoljar
11.12.2008.
u 20:00

Dinamov stadion trebao bi nositi ime Dražana Jerkovića! Inicijativa je to Večernjeg lista, koju su podržali svi mjerodavni. Draža je zaslužio da ga se sjetimo svaki put kad igrači Dinama i hrvatske reprezentacije istrče na domaći travnjak.

- To je izvrsna ideja, sam Bog vam je poslao tu poruku! Ako je itko zaslužio da nacionalni stadion nosi njegovo ime, to je Draža - naglasio je predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Vlatko Marković.

No, HNS još neće krenuti u konkretniju akciju.

- U pripremama smo komemoracije i njegova posljednjeg ispraćaja, koji će biti u ponedjeljak - dodao je Marković.

Bandić: Ne treba žuriti
I u Dinamu je zamisao naišla na plodno tlo.

- Nemam ništa protiv, dapače, ideja mi se jako sviđa. Iskreno, ne znam proceduru koju takav prijedlog mora proći, to je regulirano gradskim propisima, ali ta procedura sigurno neće biti prepreka dođe li prijedlog do onih koji odlučuju o tomu. Draža je u svakom slučaju zaslužio takvu čast. Možda netko dođe s drugim prijedlogom za ime stadiona, ali moj će glas ići Dražanu Jerkoviću. Bio je ikona, idol Dinamovih navijača i bilo bi mi jako drago kad bi se građani i odgovorni izjasnili za taj prijedlog - rekao je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

A najodgovorniji je - počasni predsjednik kluba. No, gradonačelnik je ipak pomalo oprezan.

- Pozdravljam Večernjakovu inicijativu, ali ne treba žuriti. Ozbiljno ćemo razmotriti taj prijedlog i navrijeme se očitovati - naglasio je Milan Bandić, ne propustivši priliku da iznese svoje dojmove o pokojnom Draži:

- On je bio među trojicom najvećih plavih devetki, za mene i najveća.

Prije imena - lokacija
Očekivano, ime stadiona na dnevni će red vjerojatno doći tek nakon što s njega bude skinuto veliko pitanje gdje će uopće Dinamo igrati. Podsjetimo, aktualna su dva prijedloga: onaj Alpine Bau za dovršetak maksimirskog rugla i Plavi vulkan Hrvoja Njirića na Kajzerici.

- Nema novosti o gradnji stadiona - dodao je Bandić.

Gradski oci čekaju da se definiraju cijene obje varijante. Potom će građani biti precizno obaviješteni o svemu uoči raspisivanja referenduma s pitanjem želimo li stadion u Maksimiru ili na Kajzerici. Maksimirska bi opcija bila skuplja, jer osim financijski zahtjevnog projekta dovršenja stadiona zahtijeva i gradnju manjeg igrališta na Kajzerici (favorizirana je ponuda Džive Dražića) gdje bi Dinamo igrao dok u Maksimiru traju radovi. Manjeg, ali koji zadovoljava Uefine standarde!

Opcija trajne selidbe plavih na Kajzericu prihvatljivija je za džepove Zagrepčana, koji su, međutim, ipak emotivno vezani uz Maksimir. No, gdje god bio, stadion mora nositi Dražino ime! Ime vječne plave devetke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije