Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

St. Louis pobijedio Chicago u tradicionalnom Winter Classicu

St. Louis - Chicago
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
03.01.2017.
u 11:44

Već tradicionalno prvog ili drugog dana Nove godine održava se Winter Classic, susret na otvorenom. Bilo je to deveto izdanje 'zimskog klasika', treći put u njemu su sudjelovali Chicago Blackhawksi i treći put su poraženi

U tradicionalnom NHL Winter Classicu hokejaši St. Louis Bluesa su na stadionu Busch u St. Louisu pred 46,556 gledatelja pobijedili Chicago Blackhawkse sa 4:1.

Već tradicionalno prvog ili drugog dana Nove godine održava se Winter Classic, susret na otvorenom. Bilo je to deveto izdanje 'zimskog klasika', treći put u njemu su sudjelovali Chicago Blackhawksi i treći put su poraženi.

Chicago je poveo u 62. sekundi susreta golom Michala Kempnyja, a izjednačio je Patrik Berglund u osmoj minuti druge dionice. 'Bluesi' su u posljednjoj trećini u potpunosti okrenuli susret postigavši tri gola, a strijelci su bili Vladimir Tarasenko (52:05, 53:58) i Alexander Steen (58:46).

- Bilo je ovo super iskustvo. Odigrali smo odlično, a bez obzira što sam postigao dva gola, najbolji igrač utakmice bio je naš vratar Jake Allen - kazao je Rus Tarasenko.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Gostujućeg braniča Kempnyja može utješiti podatak kako je zabio drugi najbrži pogodak zimskih klasika. Rekord još uvijek drži Colby Armstrong koji je 2008. zabio za Pittsburgh Penguinse protiv Buffalo Sabresa u 21. sekundi utakmice.

Prvi prijateljski susret na otvorenom bio je u Las Vegasu 28. rujna 1991. godine između LA Kingsa i NY Rangersa, a prvi službeni susret odigran je 22. studenog 2003. u Edmontonu. Usprkos hladnom vremenu i -18 stupnjeva Celzijusa na tribinama se okupilo 57,167 gledatelja, a snage su odmjerili Montreal i Edmonton (4-3).

Vodstvo NHL lige je odlučilo da "Winter Classic" od siječnja 2008. postane tradicija i nalazi se u kalendaru natjecanja. Najviše gledatelja, čak 105,491 okupilo se 2014. na stadionu Michigan u susretu između Toronta i Detroita (3-2).

U NHL ligi se na otvorenom još igraju i "Heritage Classic", te "NHL Stadium Series", a do sada je na stadionima na otvorenom odigrano ukupno 20 utakmica.

"Heritage Classic" je do sada održan četiri puta (2003, 2011, 2014, 2016), a u tim dvobojima igraju isključivo kanadski klubovi. NHL Stadium Series je startala 2014. godine, a do sada je odigrano sedam susreta. Idući dvoboj igrat će se 25. veljače na Heinz Fieldu u Pittsburghu, a snage će odmjeriti domaći Penguinsi i Philadelphija Flyersi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije