Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALI VATRENOG

Srpski igrač otkrio zašto je Brozovića zvao komarac

Marcelo Brozović
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
16.11.2018.
u 14:45

Potvrda Brozovićeva legitimiteta kao kapitalca Interova veznoga reda stigla je protekloga rujna, kada je dobio produljenje ugovora u Interu do 2022. i povišicu kojom se njegova fizička primanja penju i do 4,5 milijuna eura godišnje.

Nova epska faza Epic Broza, takav bi radni naslov mogla nositi priča o novoj eksploziji hrvatskog nogometnog reprezentativca, 25-godišnjega Marcela Brozovića u dresu milanskog Intera, koji se prometnuo u najboljega nogometaša slavnoga talijanskoga kluba.

Koja je tajna njegova zvjezdanoga uzleta i kakva je njegova perspektiva u Interu, razgovarali smo s jednim od dvojice Marcelovih zastupnika (drugi je Portugalac Nelio Lucas) Miroslavom Bičanićem.

Godilo mu Dalićevo povjerenje

– Marcelova izvrsna forma samo je nastavak kontinuiteta još od prije SP-a. Međutim, puno toga dogodilo se upravo u Rusiji, ne samo u smislu najvećega rezultata njegove karijere. Na Dalićevo povjerenje Marcelo je uzvratio sjajnim nastupima i stekao golemo samopouzdanje, dobivši potvrdu da može egzistirati na najvišoj razini. Njega nastupi u Rusiji nisu potrošili i ispuhali, dapače, kao da je stekao novu energiju. A u fizičkom smislu on je ionako već poznat kao ‘životinja’– kaže Bičanić.

Potvrda Brozovićeva legitimiteta kao kapitalca Interova veznoga reda stigla je protekloga rujna, kada je dobio produljenje ugovora u Interu do 2022. i povišicu kojom se njegova fizička primanja penju i do 4,5 milijuna eura godišnje.

Zanimljivo, još protekloga siječnja Brozović je bio na izlaznim vratima Intera i jednom nogom u Sevilli, s kojom je već i dogovorio svoja primanja, ali Interov trener Spalletti, koji mu je do tada bio nesklon, odjednom je spustio rampu.

Od tada je Brozoviću dao ulogu u sredini veznoga reda, na kojoj Marcelo pliva kao riba u vodi, i dobio je preporođenoga igrača. Tako danas Brozović u Interu, klubu poznatome po silnim promenadama igrača, transfernim ekshibicijama, već ima kontinuitet od gotovo četiri godine i skupio je 126 nastupa, po čemu je nadmašio brojne velikane crno-plavih; Eto’oa (102 nastupa), Rummeniggea (107), Ibrahimovića, Crespa, Sneijdera (116), Klinsmanna (123). Do kraja sezone prestići će i Luisa Figa koji ima 140 nastupa za Inter.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Broz je Interova budućnost, tvrdi to i njegov zastupnik.

– Klub mu je dao na važnosti, dao mu je neophodan mir, a Marcelo je igrački i ljudski sazrio. On doživljava Milano kao svoj dom, blizu je Zagreba i nema razloga potencirati bilo kakvu priču o transferu. Pojavi li se netko zainteresiran od najvećih svjetskih klubova, spreman na odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura, morat će se i te kako isprsiti s ponudom za Marcela. A on je fokusiran na Interovu borbu s Juveom za naslov prvaka i veliki rezultat u LP-u – kaže Bičanić.

Koliko je Marcelo omiljen u Interu, govori i podatak s klupskoga Twittera na kojemu je kao službena statistička kategorija uveden i famozni Brozovićev izum o kojemu bruji Europa. Tako je Inter nakon nedavne utakmice s Lazijem objavio ove statističke pokazatelje našega reprezentativca: 11.786 m pretrčao, 103 dodira s loptom, 91,1 posto točnosti u dodavanjima, 7 dobivenih duela, 2 driblinga, 1 pogodak i 1 – krokodil! Prevedeno: bacanje na travnjak iza leđa živoga zida pri suparnikovu izvođenju slobodnog udarca.

>> Pogledajte i gostovanje Igora Cvitanovića na Večernji TV-u

Vrhunske recenzije Brozovićevih nastupa za Inter iznio je njegov slavni vezni (326 nastupa), Srbin Dejan Stanković.

– Brozoviću sada sve polazi za nogom. Od ritma, tajminga, promjene brzine, nema više oscilacija, naglih padova kakve je imao prije dvije godine. Sad, i kad pogriješi, to ne utječe na njega, pokuša iznova. Uživa veliko povjerenje svih oko sebe, suigrača i navijača, što mu daje hrabrosti i da isprobava neke stvari u igri. Ne treba ga stavljati pod prevelik pritisak, ali činjenica je da cijela momčad Intera uz njega cvjeta – kaže Stanković.

Kako promjena statusa može utjecati na igrača psihološki?

– Zrelost i sve ono što ranije ne razumiješ dolazi iznenada. Njemu je trebalo više nego meni. Ponekad samo trebaš imati sreće da dobiješ pravog trenera ili suigrače kojima možeš vjerovati. Prije nego što je premješten u sredinu, Brozovića sam zvao ‘komarac’ jer je zujao posvuda, na sve bi strane pritiskao. Spaletti je to dobro uočio.

Podsjeća li vas na nekoga?

Ima prostora za napredak

– I meni su znali mijenjati uloge, ali sam se u vrijeme Mourinha vratio u sredinu. Brozović i ja slični smo u jednom: ne bojimo se teških utakmica, on je karakteran igrač kao što sam i ja bio. Mislim da sam ja fizički bio moćniji, a imao sam i jači udarac – kaže Stanković.

U redu su pohvale. Ali Brozović će morati još neke stvari popraviti...

– Da, prije svega u mirnoći, da ne gubi glavu kad ne ide sve kako bi htio. Mislim da već na tome i radi. Sad mora upamtiti ono što je naučio prethodnih mjeseci. I ne razmišljati na način da je već uspio. Mora nastaviti rasti i ne zaboraviti ono što je naučio, a što ga je dovelo na vrh. Ranije bi znao u derbiju tražiti zamjenu. Ali sada nadjača te probleme s mišićima i odigra odlično drugo poluvrijeme – zaključio je Stanković.

>> Pogledajte i što je Lovren rekao nakon pobjede

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije