Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Srpska kvalifikantica izbacila Petru Martić u prvom kolu

Petra Martić
Reuters/Pixsell
09.02.2021.
u 12:12

Danilović je za pobjedu trebala dva sata i sedam minuta, a Petra Martić je u prvom i trećem setu propustila vodstvo od 3-1 te se po šesti put u karijeri od Australian Opena oprostila u prvom kolu.

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 19.) nije uspjela proći prvu prepreku na Australian Openu u Melbourneu, gdje je u utorak poražena s 5-7, 6-3, 4-6 od 20-godišnje Srpkinje Olge Danilović (WTA - 183.) kojoj je to bio prvi meč u karijeri na Grand Slam turnirima.

Danilović je za pobjedu trebala dva sata i sedam minuta, a Petra Martić je u prvom i trećem setu propustila vodstvo od 3-1 te se po šesti put u karijeri od Australian Opena oprostila u prvom kolu.

Bio je to prilično rastrgan dvoboj u kojem su se odlični potezi miješali s mnogobrojnim pogreškama, kojih je Martić napravila 35, a njezina suparnica čak 56. No, Danilović je tu razliku nadoknadila s 37 izravnih poena, dok ih je 30-godišnja Dućanka imala samo 16.

Sve je izgledalo dobro za 16. nositeljicu kad je povela s 3-1 u prvom setu, ali je potom dopustila srpskoj kvalifikantici da naniže tri gema u vrati se u set. Drugi put u setu Martić je izgubila servis kad je trebala izboriti 'tie-break' pa je nakon 49 minuta Danilović došla do početne prednosti.

Hrvatska tenisačica je i u drugom setu povela 3-1, a onda još jednim 'breakom' došla i do vodstva 5-2. Na svom početnom udarcu nije došla do set-lopte, ali je još jednim 'breakom' osvojila drugi set.

Kad je Martić povela 3-1 u trećem setu, činilo se da za Danilović povratka više nema. No, Srpkinja je odgovorila s dva 'breaka' u nizu i povela 4-3 uz servis. Martić je još jednom oduzela servis suparnici za izjednačenje na 4-4, ali novi gubitak gema na početnom udarcu koštao ju je ranog ispadaja na prvom Grand Slam turniru u sezoni. Danilović je bez izgubljenog poena odservirala za svoju prvu pobjedu u debiju na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

Obje tenisačice su po šest puta gubile servise, ali je srpska tenisačica bolje rasporedila 'breakove'. Unatoč brojnim promašajima ljevoruka 20-godišnjakinja nijednog trenutka nije odustala od svog agresivnog pristupa, koji je nedostajalo u igri Petre Martić.

Danilović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Shelby Rogers koja je sa 6-4, 6-1 bila bolja od Britanke Francesce Jones.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije