Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova funkcija

Ovo je novi šef struke u HNS-u i još jedna Mamićeva produžena ruka u savezu

Sreten Ćuk
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
30.12.2017.
u 21:50

Sreten Ćuk nije novi zaposlenik Saveza. U posljednjih godinu i pol, dok je bio u Teheranu, zamrznuo je svoju funkciju područnoga instruktora HNS-a

U Hrvatski nogometni savez vraća se Sreten Ćuk (54, na fotografiji), dojučer Ivankovićev pomoćnik u iranskom Persepolisu, a od 1. siječnja novi šef struke u Kući nogometa. Nagađa se da će Ćuk dobiti funkciju glavnoga instruktora HNS-a, te postati “capo” svim izbornicima mlađih dobnih kategorija, a navodno, na vlastiti zahtjev, neće imati utjecaja na rad stručnoga stožera A-vrste. Naravno, sve dok “odozgo” ne dobije takav zadatak...

Naime, Sretena Ćuka oduvijek se doživljavalo kao jednu od brojnih Mamićevih produženih ruku u trenerskoj struci, čovjeka velikoga gazdina povjerenja (vodio je sesvetski Radnik, Lokomotivu...), pa u HNS dolazi kao svojevrsni Mamićev supervizor ili kontrolor struke, koji će po potrebi škicnuti i u Dalićevo dvorište.

Sreten Ćuk
1/8

Sreten Ćuk nije novi zaposlenik Saveza. U posljednjih godinu i pol, dok je bio u Teheranu, zamrznuo je svoju funkciju područnoga instruktora HNS-a, a novi posao, na koji dolazi usred sezone u Iranu, nesumnjivo je unapređenje, ali i hitna potreba gazde da dobije svog pouzdanika na važnome položaju u HNS-u. Kad već ne kontrolira jakog individualca Dalića, dodijelit će mu, nogometnom terminologijom – flastera.

Na stranu sad nova Ćukova funkcija, ali on je u svome trenerskom zanatu doista – izvrstan. S Lokomotivom je u sezoni 2015./2016. osvojio četvrto mjesto afirmiravši Franka Andrijaševića, Erosa Grezdu, Ivana Fiolića... U Iranu je bio desna ruka Branka Ivankovića u prošloj, šampionskoj sezoni Persepolisa, a u trenutku kada Ćuk odlazi iz Teherana, vodeći Persepolis nakon 17 kola ima čak devet bodova više od drugoplasiranoga Foolada.

Kao pravi vojnik hrvatskog nogometa u Iranu, Branko Ivanković dao je zeleno svjetlo Sretenu Ćuku za povratak u Zagreb.

Sve je planski odigrano: jednoga dana kada mjesto hrvatskog izbornika bude prazno, Ivanković će u HNS-u imati jakoga zagovornika.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije