Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE EMOTIVNI VIDEO

Sretan rođendan, kapetane! Njegov skok 'srušio' je Jugu, a plakao je pred cijelim svijetom zbog Modrića

Foto: pixsell
1/25
08.10.2021.
u 15:08

- To je odgovornost prema naciji kakvu nikada nisam osjećao prije. Ljubav. To je totalna ljubav moja Hrvatska. Svaki puta kada čujem himnu... To je realizacija snova, dječačkih snova. Ona je razlog moga života. Najveći razlog. Ja bih za Hrvatsku umro. Volim ju kao sebe

"Odrastao sam na imotskom kamenu i zagrebačkom betonu", govorio je ponosno gdje god je bio u svijetu. A bio je i cijenili su ga. Cijene ga i dan danas. Zvonimir Boban, legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije koji nas je predvodio do bronce na Svjetskome prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, danas slavi 53. rođendan.

Svojim postupcima i riječima uvijek je bio i ostao gospodin. Pristojan dečko. Uredan, uglađen, galantan. Svojim izgledom i ponašanjem mnoge su žene sanjale upravo Zvonu kao svoju ljubav, ali on je u životu imao jednu najbitniju još od rođenja. Posebnim je riječima uvijek govorio o Hrvatskoj, svojoj najvećoj ljubavi.

- To je odgovornost prema naciji kakvu nikada nisam osjećao prije. Ljubav. To je totalna ljubav moja Hrvatska. Svaki puta kada čujem himnu... To je realizacija snova, dječačkih snova. Ona je razlog moga života. Najveći razlog. Ja bih za Hrvatsku umro. Volim ju kao sebe.

- Kada smo igrali u Beogradu, zviždali su našu himnu. Ja sam pjevao moju himnu, nisam razmišljao što oni rade. Hej Slaveni je bila himan za cijelu Jugoslaviju, ali... Hej Slaveni moja himna nikada nije bila. Moja himna je uvijek bila Lijepa naša - kaže Boban u emotivnom retro videu kojega je pronašao Instagram profil Prva hrvatska liga.

Portal Goal.com ga naziva herojem Hrvata, a  srpski Kurir o Bobanu je pisao: On je simbol raspada Jugoslavije i početka kaosa koji je najavio rat: Usvojio je četvero djece, a svi ga pamte po incidentu na Maksimiru.

Boban je doista najupečatljiviji po skoku na milicajca koji je tukao Dinamove navijače na nikada odigranoj utakmici Dinama i Crvene Zvezde na Maksimiru 13. svibnja 1990., ali Boban je svoju ljubav prema domovini pokazao nebrojeno puta. Između ostaloga kada je Luka Modrić 2018. proglašen najboljim nogometašem na svijetu, Boban je zaplakao pred milijunskim auditorijem. Luka je govorio na hrvatskom jeziku, obratio se svojoj naciji. Dva kapetana tako emotivno na vrhu svijeta, tik nakon osvojenog svjetskog srebra. Koliko je lijepo bilo biti Hrvat u tim trenucima...Koju su nam sreću donijeli.

Fantastični veznjak je za Vatrene odigrao 51 utakmicu i pritom zabio 12 pogodaka, a tijekom klupske karijere je blistao u dresovima Dinama i Milana.  Podsjetimo, u dresu Rossonera je odigrao preko 250 utakmica i osvojio naslov prvaka Europe uz četiri Scudetta, a ne treba zaboraviti niti da je s Jugoslavijom osvojio zlatnu medalju u Čileu na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Njegova rođendana su se jutros sjetili brojni portali i blogovi posvećeni AC Milanu, a zanimljiv je tekst donio portal MondoCalcioNews koji je jedan rođendan ovog nogometnog velikana proslavio uz naslov "Znak od Boga koji je udario u ime slobode".

 

Komentara 8

DU
Deleted user
16:02 08.10.2021.

budi svoj na svome...

ZB
Zoki-Bijela
19:39 08.10.2021.

Luigi je ponosan na njega

MP
Mali Pero
11:55 09.10.2021.

Puno sam ga puta gledao ... taj mi skok i NIJE bio JUNAČKI .... pogledajte ga. Da je kao SIMBOLIKA dobro upotrjebljen SVAKAKO !!! A i izjave aktera mi daju za pravo .... da je to bilo .... li - la !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije