Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski treneri

'Sreća da igramo protiv Islanda jer inače ne bi imali šanse za SP'

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.11.2013.
u 09:02

- Imamo na kraju dobar rezultat, imamo sreću da je s druge strane Island. Da nam je bilo koja druga reprezentacija protivnik ne bismo imali šansu za Svjetsko prvenstvo dok smo u ovakvom stanju - rekao je Vulić.

Nema zadovoljstva nakon islandskih 0:0, ali ostaje nada, jer se uzvrat igra pred našom publikom. Proslavljeni reprezentativac Robert Jarni bio je jasan.

- Nije ispalo dobro za nas, s obzirom na igrača više od 50. minuti trebali smo puno više napraviti. U prvom dijelu bilo je dosta ubačaja, ali ono što me smeta, a to se događa već četiri-pet utakmica, je da kod tih ubačaja nijedan igrač ne ide na prvu stativu. A tamo uvijek mora biti igrač, koji će odvući stopere. Tako je bilo i protiv Islanda, njihovi stoperi i vratar s lakoćom su pokupili sve ubačaja. Bili smo spori, ta lopta iz zadnje linije dugo putuje i to moramo promijeniti u uzvratu. Islandu će utakmica u Zagrebu više odgovarati, oni na svom terenu moraju kreirati, a nemaju kvalitetu za to. U gostima igraju čvrsto, brzo izlaze u kontru. No, vjerujem da ćemo mi biti ti koji će otići u Brazil - kazao je Jarni.

Nekadašnji Hajdukov trener Goran Vučević pokušavao je pronaći pozitivne stvari.

- Nismo bili kakvi smo trebali biti. Otpočetka se nismo nametnuli kao favoriti, a takva Hrvatska mora biti. Igrali smo sporo, nije bilo tečnosti, ali sada sve to treba staviti sa strane i gledati prema uzvratu u Zagrebu. Trebamo biti pozitivni, igračima dati punu podršku, hrabriti ih. Sve moramo učiniti da odemo u Brazil, čvrsto vjerujem da će tako nakon uzvrata i biti - rekao je Vučević.

A prekaljeni Zoran Vulić, koji je u doba Otta Barića bio i pomoćni trener u reprezentaciji, bio je konkretan.

- Imamo na kraju dobar rezultat, imamo sreću da je s druge strane Island. Da nam je bilo koja druga reprezentacija protivnik ne bismo imali šansu za Svjetsko prvenstvo dok smo u ovakvom stanju. Pa, prije par mjeseci bili smo četvrta reprezentacija svijeta, i kao takvi moramo jednom Islandu zabiti gol u svakoj utakmici. Očito je da nismo u formi, nismo u optimalnom stanju. Igramo presporo za današnje pojmove nogometa. Momčad se puno traži, djeluje kao da se prvi put našla. No, sreća je da nam je prepreka Island, pred našom publikom, s puno kvalitetnijim igračima, siguran sam da ćemo mi biti putnici prema Brazilu. Optimist sam - zaključio je Vulić.

Komentara 40

L0
luena 01
10:16 16.11.2013.

@white socks Mogu Niko i njegov sozer analizirati koliko hoce ,ali u tri dana dovesti u red, da ne bude opet zamjerki, to nece ici,ni da je Cappelo na njegovom mjestu... Niko ce trebat mjesecima da radi na popravci naseci nase igre ,da studira i eventualno trazi zamjenu za pojedince... Pustimo covjeka da radi zasto je doveden... Trazili ste ga za trenera-izbornika pa eto sad dajte mu i vremena... Gori od Stice sigurno ne moze biti...

GL
GLADIATOR
09:18 16.11.2013.

Kao navijač mogu samo reći... Bože pomozi... Ako neprođemo nismo niti zaslužili, u stvari mi i nismo zaslužili da budemo u Brazilu, zadnjih pet utakmica jedan postignut gol, čudo da smo u igri...

L0
luena 01
09:34 16.11.2013.

Nije me sram kako su igrali ,a sto ste ocekivali ,da ih Niko u cetri dana preporodi njih i njihovu igru koju je Stimac godinu dana upropsato?.. Nismo mogli u gostima pobjedit ne vjerujem da ce mo ih kod kucece dobiti pred nasom kazalisnom publikom ... Oni su sad vidjeli kakvi smo mi a mi kakvi su oni ,samo oni nam mogu jos uvijek iznenadjenje pripremit..Prema tome ne idite u Brazil prije kraja zadnje utakmice i zvizduka suca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije