Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandro Sukno

Srce je dobro, u trenerskom poslu baš uživam i ne nerviram se

03.12.2020.
u 15:18

– Želja nam je ove sezone stabilizirati klub, osigurati kvalitetan rad sa svim selekcijama i bazirati Primorac tako da u budućnosti u prvoj momčadi bude što veći broj domaćih igrača i tek pokoji iskusan igrač sa strane - ističe Sukno

S tek 30 godina Sandro Sukno mogao je još žariti i paliti u bazenima, ali sudbina je htjela da o njemu danas govorimo kao o vaterpolskom treneru. I to uspješnom, bio je pomoćnik izborniku Tucku na dva velika natjecanja (SP u Gwangjuu 2019. i EP u Budimpešti početkom 2020.), a od srpnja ove godine i prvi je trener kotorskog Primorca.

Predsjednik tog kluba Mlađan Janović i Antonio Petrović, sportski direktor, željeli su baš Sukna kako bi “kao sportska legenda bio dodatni stimulans mladoj momčadi”.

Uoči Primorčeva nastupa na turniru Eurokupa u Zagrebu (od petka do nedjelje), porazgovarali smo sa Suknom o njegovim prvim trenerskim iskustvima u klubu. Za početak, pitali smo ga kako je primljen.

Mladost je apsolutni favorit

– Odlično sam primljen u Kotoru, jako sam zadovoljan. Primorac puno znači gradu, može se reći da je vaterpolo i prvi sport u gradu. Nadamo se brzom završetku zatvorenog bazena koji bi puno olakšao funkcioniranje kluba. Jer ovako svaki dan putujemo u Budvu na trening. Predviđa se završetak bazena u siječnju 2021., nadamo se da će tako i biti – kaže Sukno.

Nedavni remi s Ortigijom (8:8) na turniru u Sirakuzi dobro zvuči?

– Prikazanim na Siciliji mogu biti zadovoljan. Pobijedili smo Steauu i odigrali neodlučeno s Ortigijom i to su za nas zadovoljavajući rezultati. Imamo mladu momčad koja će još neko vrijeme sigurno oscilirati. No, glavni nam je cilj da napredujemo. A za brži napredak bitan je bazen i što veći broj utakmica.

Kad dolazite u Zagreb i što očekujete od turnira na kojem će nastupiti još Mladost i Eger (Trieste je odustao)?

– U Zagreb dolazimo u četvrtak ujutro. Nemamo nikakav imperativ uoči turnira na Savi, ali želimo maksimalno iskoristiti europske utakmice za napredak momčadi i, naravno, ako nam se ukaže prilika, probati osigurati prolaz u daljnju fazu, u osminu finala. Mladost je apsolutni favorit ne samo ovog turnira nego i ovogodišnjeg natjecanja u Eurokupu. Eger je kvalitetna momčad, ali i izvrstan ispit za nas. Mislim da će utakmica s Mađarima biti jako zanimljiva.

Vaterpolska natjecanja u Crnoj Gori odgođena su, pa kako ste se pripremali za ovaj turnir?

Dobio diplomu trenera

– Početak crnogorskog prvenstva odgađan je već dva puta poradi velikog broja zaraženih koronavirusom. Mi smo na Siciliji bili bez petorice igrača iz prve postave. Oni 14 dana nisu bili u trenažnom procesu, pa su se tek prošli tjedan počeli vraćati treninzima. Sada nam predstoje nova testiranja uoči putovanja u Zagreb, ali ovaj put se nadam manjem broju pozitivnih.

Kakve su ambicije Primorca u ovoj sezoni?

– Želja nam je ove sezone stabilizirati klub, osigurati kvalitetan rad sa svim selekcijama i bazirati Primorac tako da u budućnosti u prvoj momčadi bude što veći broj domaćih igrača i tek pokoji iskusan igrač sa strane, da nam da jedan balans iskustva i mladosti.

Hoće li vam nedostajati Regionalna liga koje u dosadašnjem obliku ove sezone neće biti?

– Mi bismo jako voljeli da se i ove godine odigra Regionalna liga u nekom formatu. Zbog broja utakmica, ali i da bi se održala tradicija tog natjecanja za budućnost vaterpola na ovim prostorima.

Kako ide vaše trenersko usavršavanje. Dobili ste diplomu za vaterpolskog trenera na Sportskom učilištu, kod Nevena Kovačevića, hoćete li se dalje nadograđivati?

– Imam sve potrebne papire da bih mogao voditi prvu momčad, tj. imam trenersku licencu. A razmišljam još i o dodatnom školovanju, da.

Kako stojite sa zdravljem, kako srce podnosi stresove s klupe?

– Zdravlje je dobro, uživam u svakom danu provedenom na bazenu, tako da se ne nerviram previše – zaključio je Sukno.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
22:06 03.12.2020.

Svako zlo za neko dobro. Sukno će kao i Vjeko Kobešćak napraviti izvrsnu trenersku karijeru. I dobro je da je počeo u susjedstvu. Da ne ispadne da je privilegiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije