Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušao u povijest

Srbin postao rekorder Lige prvaka pa si zabio gol

Mile Svilar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.10.2017.
u 23:27

Mile Svilar (18) postao je najmlađi golman u povijesti Lige prvaka oborivši rekord Španjolca Ikera Casillasa.

Vratar portugalskog nogometnog velikana Benfice Belgijanac srpskih korijena Mile Svilar (18) postao je najmlađi golman u povijesti Lige prvaka oborivši rekord Španjolca Ikera Casillasa.

Svilar je dobio priliku na vratima Benfice u susretu protiv Manchester Uniteda sa 18 godina, jednim mjesecom i 22 dana oborivši Casillasov rekord. Slavni Španjolac je 2002. godine debitirao u LP sa 18 godina, tri mjeseca i 26 dana.

No u 64. minuti Marcus Rashford pucao je izravno iz slobodnjaka, a Svilar je bio predaleko od gola pa je, u pokušaju da je ostavi u igri, prešao s njom preko gol-crte, što je sucu pokazala gol-tehnologija. Bio je to i konačan rezultat susreta (1:0).

Mile Svilar
1/8

Svilar je rođen u belgijskom Antwerpenu i sin je legendarnog vratara Vojvodine Ratka Svilara. Karijeru je započeo u Anderlechtu, a ovoga ljeta je potpisao petogodišnji ugovor s portugalskim velikanom. 

Svilar je prošao sve uzraste belgijske reprezentacije i trenutačno je prvi vratar u-19 vrste, premda ga čelnici Nogometnog saveza Srbije pokušavaju nagovoriti da promijeni državljanstvo.

"I dalje možemo promijeniti reprezentaciju. Vidjet ćemo tko će se javiti, Srbija ili Belgija", kazao je Ratko Svilar za belgijske medije.

Komentara 9

GU
General_U
00:19 19.10.2017.

ratko je bio dobar golman mladi svilar će biti bolji!!!

Avatar ZvanicniBeograd
ZvanicniBeograd
00:57 19.10.2017.

Ratko je branio u Antverpenu i bio je dobar. Valjda ce i mali biti dobar.

Avatar dzambo
dzambo
05:06 19.10.2017.

Ma nije to nista kak je Drazen Ladic ''propustio'' cak 2 gola protiv Yuge....a sto se tice ovog malog taj ima da zavrsi u velikom klubu u iducem transferu....e sad da je on Hrvat bila bi druga prica....a Ratko Svilar je bio veliki golman ove nove generacije pojma nemaju sta je ona bivisa liga stvorila I igraca I golmana....I kak ce kad sve sto je na vidiku da ce biti dobro proda se vanka I onda se prati tamo neki Juventus..Real...Barca...nego Dinamo...Hajduk...Rijeka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije