Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI TRENER

Srbin otkrio: 'Dražen je htio tretman poput Divca, a Dalmatincima je teško trenirati ujutro'

Vlade Divac i Dražen Petrović
Foto: Screenshot/YouTube
1/2
18.05.2019.
u 08:46

Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije tri puta je bio prvak Europe i jednom svijeta

Dušan Ivković je jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih trenera europske i svjetske košarke. Za više od četiri desetljeća trenerske karijere, osvojio je desetine trofeja s klubovima koje je vodio u Srbiji, Grčkoj, Rusiji i Turskoj, a posebno se izdvajaju dvije Eurolige s Olympiakosom.

Sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije tri puta je bio prvak Europe i jednom svijeta.

U karijeri je vodio sve velikane jugoslavenske košarke, a u intervjuu za portal 011info prisjetio se svojih početaka u Radničkog, treniranja Partizana i Olympiakosa, ali najzanimljiviji je dio razgovora o jugoslavenskoj reprezentaciji koju je Ivković vodio od 1987. do 1991. godine. U intervjuu punom anegdota prisjetio se i velikog Dražena Petrovića

- Dražen Petrović, koji je tada je igrao u Real Madridu, je govorio: 'Ja sam siguran da mene cijele sezone ove pripreme i igre reprezentacije drže'. Nakon što je otišao u NBA promijenile su se neke vizije, ali dobro. Tada je htio poseban tretman kao Divac koji s Lakersima igra finale s Detroitom do lipnja, pa da i njemu bude omogućeno da se tada priključi reprezentaciji - kazao je Ivković koji je dodao i kako svaki igrač ima svoje posebnosti. 

- Teško je bilo natjerati Dalmatinca da trenira prijepodne. Oni su svi “fjakasti” tada - dodao je Ivković. 

Cijeli intervju možete pročitati ovdje

>>> Pogledajte ples navijačica na košarkaškoj utakmici


 

Komentara 15

SA
sasoon
10:00 18.05.2019.

Sramota, pa mogla bi se napisati knjiga o treniranju Dražena Petrovića. Evo kako je trenirao: "U Kranjskoj Gori, na pripremama za Eurobasket 1983., igrači bi trčali po 30 minuta, a nakon jednog od trčanja Dražen mi je otkrio jednu svojuju tajnu. Naime, on je trčao s pojasom od pet kilograma skrivenim ispod majice za koji nikome nije htio reći. Još dok je igrao za Šibenku bili smo na pripremama u Delnicama gdje bismo obično trčali u parku pokraj hotela Risnjak. Jedne noći napadalo je metar snijega i Macura, Jarić, Šarić i društvo ujutro su to shvatili kao priliku da trčanja ne bude, no Dražen je na prirodnu prepreku reagirao uzvikom: “Ljudi, ovo je fantazija. Jedinstvena prilika da vidimo kako se trenira u dubokom snijegu.”

JA
janjac
09:39 18.05.2019.

Koji naslov članka

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
09:40 18.05.2019.

Je li se ova opaska o treniranju ujutro odnosila na Dražena ?? Čovjeka koji je trenirao više i od Rockya ?? Pljuc !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije