Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC NOGOMETAŠA

Srbin hvali Kovača: 'Niko mi je otvorio oči i objasnio razliku između Nijemaca i Balkanaca'

Niko Kovač i Luka Jović
Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELL
1/6
21.04.2019.
u 07:04

Rekao mi je: - Balkanac je to. Ja sam rođen u Njemačkoj, ali znam taj mentalitet. Svima koji dođu s prostora bivše Jugoslavije, oprostite, ali moraš mu je**ti majku da bi postali igrači - kazao je Jović o Kovaču

Srpski napadač Luka Jović igra sjajnu sezonu za Eintracht iz Frankfurta kojeg je s Antom Rebićem doveo do polufinala Europske lige, a u Bundesligi se bore za ulazak u Ligu prvaka. 

Za njega su interes pokazali svi velikani europskog nogometa, od PSG-a, Juventusa, Napolija, Real Madrida, Barcelone, Manchester City, Bayern. Eintracht je otkupio njegov ugovor od Benfice iz koje je došao na posudbu u Njemačku, a hoće li ostati u Frankfurtu vidjet ćemo na ljeto.

Za njegov razvoj kao napadača velike zasluge idu i hrvatskom stručnjaku Niki Kovaču koji je vodio Jovića dok je bio trener Eintrachta, a prije nego je prešao u Bayern. To je potvrdio i otac Luke Jovića.

Milan Jović je ugostio novinarsku ekipu Alo.rs i u velikom intervjuu otkrio detalje o nogometnom odrastanju njegovog sina, teškom djetinjstvu koje je Luka imao, omalovažavanuju u Crvenoj zvezdi...

Spomenuo je Milan Jović i Niku Kovača o kojem samo ima riječi hvale.

- Luka je ušao dva puta s klupe i dao dva gola. Očekivao sam da na trećoj zaigra od početka, a Luka cijelu utakmicu na klupi. Odmah sam tražio sastanak s Kovačem. Dva sata smo razgovarali i sada vidim da je bio u pravu. Rekao mi je tada: - Ako Luki sada stavim da odigra pet utakmica zaredom, pomislit će da je igračina. Balkanac je to. Ja sam rođen u Njemačkoj, ali znam taj mentalitet. Svima koji dođu s prostora bivše Jugoslavije, oprostite, ali moraš mu je**ti majku da bi postali igrači. Mlad je još, mora shvatiti što je Bundesliga. Tjeram ga na treningu i kad je najbolji. 'Pišat će krv', ali ću od njega napraviti pravog igrača. Bit će jedan od najboljih centarfora u Europi. Takvog još nisam trenirao - rekao je Milan Jović o našem treneru te je dodao: 

- Kada je odlazio iz Eintrachta rekao je Luki da je igrač za Bayern i da ga čeka tamo - zaključio je temu o Kovaču Jović.  

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Komentara 21

DI
Diesel
12:04 21.04.2019.

Prava balkanska komunikacija.

NE
Nenadnbgd
10:43 21.04.2019.

Srbin i Hrvat kada se na pravi način, ljudski udruže i zaborave na sve gluposti što su činili jedan drigome kroz istoriju onda će biti mira i prosperiteta na ovom podneblju. Normalno politici i zna se kome još to ne odgovara.

TO
ToVuS
08:35 21.04.2019.

Jednog sveži pod stol sa drugim jedi i pij oba ti isto misle...stara poslovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije