Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Srbija Amerikance čeka na zemlji

Novak Đoković
AFP
21.12.2009.
u 20:20

Dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Srbije i SAD-a igrat će se u beogradskoj Areni i to na zemljanoj podlozi.

U redovima srpske reprezentacije posegnuli su očito za istim receptom koji je ove godine primijenila i Hrvatska kada je igrala u četvrtfinalu protiv SAD-a, procijenivši da će izbor zemlje u dvorani najviše ''oslabiti'' Andyja Roddicka i društvo. Roddick, na kraju, zbog ozljede nije niti zaigrao u Poreču, a Hrvatska je taj dvoboj dobila. Novak Đoković i suigrači zaigrat će protiv SAD-a u Areni, dvorani koja prima 20.000 gledatelja.

Dvoboji 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa na rasporedu su od 5. do 7. ožujka sljedeće godine. Kao što je od ranije poznato, Hrvatska će selekciju Ekvadora ugostiti u Varaždinu na tvrdoj dvoranskoj podlozi, iako još uvijek nije poznato kojoj. Za pretpostaviti je da će u pitanju biti najbrža dopuštena podloga.

Branitelji naslova Španjolci zatražili su produženje roka za objavu grada u kojem će ugostiti Švicarce do 11. siječnja iduće godine. U tom dvoboju mogli bi se sučeliti Roger Federer i Rafael Nadal, dvojica najboljih tenisača svijeta, ukoliko će obojica biti na raspolaganju svojim reprezentacijama. Nadal je za Španjolsku igrao uvijek osim kada je bio ozlijeđen, dok je Federer tijekom karijere selektivno birao nastupe u Davis Cupu.

Francuska će ugostiti Njemačku u Toulonu, dvoboj Rusija – Indija igrat će se u Moskvi, a Švedska i Argentina svoj će susret odigrati u Stockholmu. Sva tri susreta igrat će se na tvrdoj dvoranskoj podlozi. Čile će, pak, biti domaćin Izraelu na vanjskom zemljanom terenu u Coquimbu.

Grad i podloga za dvoboj u kojem će Belgija ugostiti Češku, bit će poznati do kraja ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije