Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika

Srbića muči rame, trake nisu rješenje

25.05.2018.
u 11:09

– Raduje me što vani nije jako vruće. Prošle godine vani su bile visoke temperature pa je u dvorani bio pravi pakao.

Tin Srbić, aktualni svjetski prvak na preči, uvijek se rado sjeti Svjetskog kupa u Osijeku. Lani je pobijedio, i to samo nekoliko mjeseci prije Svjetskog prvenstva.

Mnogi gimnastički stručnjaci složit će se da je upravo njegova vježba u Osijeku bila zalet za ono što je slijedilo u Montrealu. Osvajanje zlatne svjetske medalje.

1/11

No ljubitelji gimnastike u Osijeku možda danas u kvalifikacijama Svjetskog kupa neće vidjeti Srbića.

Nije jako vruće

– Rame me boli. Ne želim ništa riskirati. Znam da je nastup u Osijeku bitan jer nastupam pred domaćim gledateljima, ali ako procijenim na zagrijavanju da neće ići, morat ću odustati. Nadam se da ću nekako uspjeti osposobiti rame. Pokušao sam jednom prilikom vježbati s onim trakama koje ublažuju bol, ali se dogodilo da su se odlijepile usred vježbe, a to nikako nije dobro – istaknuo je Srbić i dodao:

– Raduje me što vani nije jako vruće. Prošle godine vani su bile visoke temperature pa je u dvorani bio pravi pakao. Sad je podnošljivo – istaknuo je Srbić.

U kvalifikacijama smo na tribinama sreli jako puno bivših gimnastičara i gimnastičarki te trenera. Jedna od njih je Maja Pavić, u vrijeme Jugoslavije jedna od najboljih osječkih gimnastičarki.

– Moja generacija bile su Maja Predić, višestruka prvakinja Hrvatske, pa Simona Galian, Dunja Lederer. Danas živim u Švicarskoj gdje imam svoj klub i treniram djecu – rekla je Maja.

Puno vježbača u inozemstvu

Puno vježbača iz te generacije danas živi u inozemstvu. Simona Galian je u Švedskoj, a Saša Drviš već tridesetak godina živi u New Yorku.

– Neki dan sjetio sam se posljednjeg Prvenstva Jugoslavije u gimnastici. Bilo je to u Kostolcu, u srcu Srbije, 1990. godine. Zanimljivo je da sam prvi put nakon Domovinskog rata išao u Srbiju na tromeč Srbija-Slovenija-Hrvatska, koji se održao opet u Kostolcu 2012. godine. Dakle, 22 godine kasnije kao da je u vrijeme stalo u tom gradu. Ništa se nije promijenilo, od hotela do dvorane – rekao je Ratko Vuković, koordinator mlađih dobnih selekcija u zagrebačkom klubu Sokol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije