Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Srbić, Baron i Vlahek u Melbourneu

Tin Srbić
Foto: DPA/Pixsell
20.02.2019.
u 14:40

Nakon njemačkog Cottbusa, Melbourne je drugi Svjetski kup čiji se rezultati boduju kao kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Trojica hrvatskih reprezentativaca Tin Srbić, Matija Baron i Jakov Vlahek, nastupit će na prvom ovogodišnjem Svjetskom kupu.

Natjecanje u australskom Melbourneu započinje sutra kada će na konju s hvataljkama svoj prolazak u finale tražiti Baron i Vlahek. Kvalifikacije preče održat će se u petak, a u njima će nastupiti i Tin Srbić.

Prvi je ovo veliki turnir sezone, a ujedno i prva postaja Svjetskog gimnastičkog kupa. Nakon njemačkog Cottbusa, Melbourne je drugi Svjetski kup čiji se rezultati boduju kao kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Hrvatsku će u dalekoj Australiji predstavljati dvojac iz ZTD Hrvatski sokol, a koliko su spremni te što od njih možemo očekivati najbolje znaju oni sami.

- Pripreme su bile dobre, rame je u odličnom stanju tako da sam se mogao normalno pripremati i spreman sam. Konkurencija je opet jaka. Dolaze i Zonderland i Miyachi koji su bili sa mnom na podiju u Cottbusu. Dolazi još par finalista, pa i osvajača svjetskih prvenstava (uz Zonderlanda i mene) tako da će biti zanimljivo - iskren je u svojim očekivanjima bio Srbić za kojeg nema puno kalkulacija što se tiče ovog natjecanja.

- Moj cilj je uvijek isti - odraditi dobro kvalifikacije kako bih se plasirao u finale. A onda u finalu… idem napasti zlato! Samo pobjednik Svjetskog kupa ide na Olimpijske igre, a to mi i je najveća želja i cilj. 

Niti Baron nije krio svoje ambicije na australskom Svjetskom kupu.

- U dobroj sam formi pa se nadam dobroj izvedbi u kvalifikacijama, ali i u finalu. A u finalu… tamo je sve moguće, kao što svi već znaju. Pripreme su prošle u najboljem redu, spremio se jesam i na natjecanje idem s trenutno najjačom vježbom - rekao je Baron. 
 
Kvalifikacije prvog ovogodišnjeg Svjetskog kupa počinju u četvrtak u 8:00 sati ujutro po našem vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije