Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosad nepoznat detalj

Srbe zaintrigirala tvrdnja na Twitteru: Dražen je bio rođak 'Svetoga Save'

Monografija Dražen Petrović
Foto: Monografija Dražen Petrović
1/6
20.05.2020.
u 19:05

Milenko Savović i danas je u svijetu srbijanske košarke poznat kao Sveti Sava, nadimak su mu nadjenuli navijači, a karijeru je započeo 1977. godine u Partizanu u kojemu je imao gotovo nezamjenjivu ulogu na poziciji centra

Brojni srbijanski mediji prenijeli su u srijedu prepisku s Twitter-profila Milenka Savovića, nekadašnjega košarkaša Partizana, koji je u jednom razgovoru sa svojim pratiteljima istaknuo da je njegova obitelj u krvnom srodstvu s obitelji Petrović.

- Petrovići su moji rođaci. Jole Petrović me svaki put kada smo igrali u Šibeniku čekao da pozdravi i upita za rodbinu - napisao je Savović u odgovoru na tvrdnju da je hrvatska košarka umrla s odlaskom Dražena i Srba.

Savović u nastavku nije precizirao na koji je način njegova obitelj povezana s obitelji Petrović, ali je list Kurir podsjetio da su djed Dražena Petrovića i baka Dejana Bodiroge bili rođeni brat i sestra.

Milenko Savović i danas je u svijetu srbijanske košarke poznat kao Sveti Sava, nadimak su mu nadjenuli navijači, a karijeru je započeo 1977. godine u Partizanu u kojemu je imao gotovo nezamjenjivu ulogu na poziciji centra.

U dresu tog kluba je proveo 12 godina, dio vremena je na dresu nosio kapetansku vrpcu, a s Partizanom je osvojio trostruku titulu prvaka Jugoslavije.

Komentara 9

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
19:13 20.05.2020.

nebeski narod

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
19:09 20.05.2020.

Dražen je bio rođak balkanskog brata po jeziku i krvi 'Svetoga Save' a slovensko košarkarsko čudo Luka Dončić je europski rođak 'Svetoga Dirka" iz Njemačke.

LI
linkser2
19:15 20.05.2020.

pa šta vam nije jasno... Bodiroga je rodjak sa Draženom po očevoj, pravoslavnoj strani i to je dobro poznato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije