Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK PORAZ

Sramotno je da igrači PPD Zagreba ovako predstavljaju HR rukomet - amaterski, mlitavo...

Zagreb - Barcelona
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
28.09.2019.
u 22:27

Velikom rukometnom šmekeru Vujoviću trebat će svo umijeće koje može izvući iz zadnjeg prsta da bi popravio što se može nakon Tamšea, a onda treba sjesti s ljudima iz kluba i napraviti dobru selekciju, tko jest, a tko nije za vrhunski rukomet

Ono što je momčad PPD Zagreba u prvom poluvremenu pokazala bila je razina amaterizma, koliko god Barca bila izraziti favorit. Košarkaški Zadar dobro je popunio Krešinu dvoranu, možda je i bolje da se nije igralo u Areni Zagreb, no ni dobra podrška na jugu nije uspjela inspirirati igrače hrvatskog prvaka na bolju izvedbu od one kakvu smo gledali u prošlom kolu protiv Aalborga. Barci razboljeli Cindrić nije nedostajao.

Veselin Vujović vjerojatno ni slutio nije što ga čeka kad se vrati na klupu zagrebaša. Za to što smo vidjeli u prvih 30 minuta u Višnjiku nisu potrebne pripreme, tako igraš bez ijednog treninga. Naravno, nitko od igrača u plavim dresovima nije tražio pobjedu protiv silno jakog suparnika čiju igru nose neki od najboljih svjetskih rukometaša na svojim pozicijama, ali neshvatljivo je da rukomet možeš igrati tako mlitavo, plašljivo i s toliko dekoncentracije, a da pritom predstavljaš hrvatski rukomet, a ne neki tamo angolski ili andorski! 

>>> Pogledajte što je nakon teškog poraza od Barcelone rekao Zlatko Horvat

Umjesto opisa kretanja rezultata u toj muci čiji smo kraj jedva dočekali, samo par podataka: zagrebaši su u prvom dijelu zabili tri gola s vanjskih pozicija, od toga drugi tek u 26. minuti! Prvi gol iz igre uopće PPD Zagreb zabio je tek u 13. minuti. Gosti iz Katalonije do odmora su postigli već 20 golova iz igre. Jedino što je podsjećalo na nekad velike dvoboje u finalima Lige prvaka bila je spoznaja da su zagrebaše i sada, kao i nekad, rešetala krila. Onda Ortega i Guijosa, sada Tomas, Arino i Gomezo Abello kojem na dresu piše Aleix. Lako pamtljivo. Na svu nesreću, još je i Perez de Vargas bio raspoložen s ukupnih 18 obrana.

Velikom rukometnom šmekeru Vujoviću trebat će svo umijeće koje može izvući iz zadnjeg prsta da bi popravio što se može nakon Tamšea, a onda treba sjesti s ljudima iz kluba i napraviti dobru selekciju, tko jest, a tko nije za vrhunski rukomet. Najmanji su problem igrači poput Horvata i Bičanića koji su na kraju igračkog puta. Pitanje je što čekaju puno mlađi od njih, ako ne penziju? Malo je rano ako imaš 25-26, mada uvijek postoji opcija prijevremene.

PPD ZAGREB – BARCA 19:36 (9:21)

ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja 5000. Suci: Leszczynski i Piechota (oba Poljska)

PPD ZAGREB: Ristanović (8 obrana), Jović (2 obrane); Šipić 4, Vistorop, Božić-Pavletić, Hrastnik 2, Stojnić 2, Horvat 3 (2), Kosteski (1), Špende 3, Ravnić 2, Gadža, Hrstić, Bičanić 2, Vlah, Vekić. Trener Veselin Vujović

BARCA: Perez de Vargas (18 obrana) 1; Moller (0+1 obrana; Tomas 5, Raul Entrerrios 1, Sorhaindo 1, Andersson 5, Arino 5, Serdio 2, N'Guessan 1, Gomez Abello 8 (2), Goncalves dos Santos, Dolenec, Mem 3, Pascual Garcia 1, Palmarsson 2, Fabregas 1. Trener Xavi Pascual.

SEDMERCI: PPD Zagreb 4 (3), Barca 3 (2)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 12 minute, Barca 8 minute.

>>> Pogledajte što je Veselin Vujović rekao za Večernji TV

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar Uskok
Uskok
23:43 28.09.2019.

Nisu odgovorni ovi igrači koji igraju na razini na kojoj mogu već uprava i taj grobar hrvatskog rukometa parazit Gobac. Koji ništa ne radi, samo parazitira. Zagreb je godinama na europskom dnu. Neku godinu iznenade pa nisu baš kanta za napucavanje i ne završe na zadnja dva mjesta ali klub generalno tavori na mjestu. Sad se vidi da nije kriv trener već igrački kadar. A on je takav kakav je. Nisu se sami dovodili. Ljudi koji vode klub su odgovorni.

ZO
zoranos
22:57 28.09.2019.

A što je Zagreb u rukometu u zadnjih nekoliko godina napravio? Ništa, nema nikakve vizije, a selekcija je jad i bijeda! Pola ekipe su stranci koji nisu donijeli ništa, a uzimaju mjesto mladim domaćim. Od domaćih igrača glavni su Horvat i Bičanić koji su pred penzijom. Ak se nema dovoljno para da bi se pariralo drugima u LP - onda neka igraju samo domaći dečki. A nije mi jasno kako nema para, kad im je sponzor PPD - vrlo bogata kompanija. Kako jedan Pik Seged može napraviti ekipu koja je pobijedila tu Barcu nedavno??? Kako Vardar može biti u vrhu? Kako Poljski Kielce može biti konkurentan? Sve države koje nam nisu niti blizu po kvaliteti ali imaju više para od jednog bogatog PPD-a??? Ili je možda problem u vječitom vodstvu Zagreba koje je sve promjenilo, ali sebe ne - a očito je da ne znaju i ne mogu posložiti bolju ekipu???

TH
than
02:11 29.09.2019.

Žali Bože ovo i prenositi. Sve utakmice su izgubili već u prvih 5 minuta... NIsu igrači krivi. Kriv je onaj koji je klub pretvorio u uhljebničko mjesto pa su igrače dovodili nesposobni. Nikada ovako loše nisu igrali. Ovo je gore i od amaterizma. I amateri bi više golova dali u prvom dijelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije