Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Sramota je da su Dalićevi dečki morali ovo doživjeti!

Hrvatska - Engleska na Rujevici
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.10.2018.
u 12:15

Engleska nogometna reprezentacija do jučer u 988 službenih utakmica niti jednom nije igrala pred praznim tribinama. Za takav "doživljaj" trebali su doći u Hrvatsku

Na travnjaku druga i četvrta momčad sa svjetskog prvenstva, igrači vrijedni više od milijardu eura, a na tribinama – komorna atmosfera. Psssst, ovdje se igra nogomet! Tako je to nažalost jučer izgledalo na Rujevici. Kazališno, a ne nogometno.

Sramota je da su Dalićevi dečki, svjetski doprvaci, u prvoj službenoj domaćoj utakmici nakon SP-a morali igrati u ovakvom ozračju. Ali, za to smo si krivi - sami. Jer, podsjetimo, odrađivanje je to kazne za crtanje svastike u Poljuda 2015. godine. Prvu smo utakmicu bez navijača odradili još 2015. protiv Bugarske, a kako od tada nije bilo utakmica pod Uefinim znakom, tek sada, tri godine nakon tog incidenta, odradili smo i drugu utakmicu bez navijača.

Engleska nogometna reprezentacija do jučer u 988 službenih utakmica niti jednom nije igrala pred praznim tribinama. Za takav "doživljaj" trebali su doći u Hrvatsku, zemlju kojoj je ovo bila već peta utakmica pred praznim tribinama. I uvjereni smo da će kad-tad, vjerojatno vrlo skoro stići i šesta, pa sedma... Jer, kod nas se navijačima nitko ne bavi, niti uzrocima huliganizma, a niti posljedicama.

Kako inače objasniti podatak da niti tri godine nakon crtanja svastike na poljudskom travnjaku policija nije uhitila huligane koji su to učinili. Uz sve kamere koje postoje na Poljudu, policija nije uspjela prepoznati izgrednike. Ili, kako mnogi tvrde, nije željela. Kako god bilo, svojom nesposobnošću policija, odnosno država, šalje poruku da takve stvari prolaze nekažnjeno. I zato će se opet događati.

Nažalost, jučer su na Rujevici najviše ispaštali oni pravi, privrženi navijači. Pokazali su Riječani na otvorenom treningu u srijedu koliko vole vatrene, bila bi atmosfera na Rujevici sigurno čudesna i jučer da su smjeli na stadion. Ali nisu.

Hrvatska - Engleska na Rujevici
1/8

Hrvatski nogometni savez pisao je žalbu Uefi, pokušavao je umanjiti kaznu, da spektakl protiv Engleza dobije zasluženu kulisu. No, Čeferinovi ljudi bili su neumorni. Neki će reći, drže se propisa, ali situacije iz bliske prošlosti pokazuju da Uefa možda nije baš svaki put pravedna, već - licemjerna.

Pokazuje to primjer Crvene zvezde iz ovosezonske Lige prvaka. Poslije 3. pretkola Lige prvaka klub iz Beograda zbog divljanja svojih navijača dobio je kaznu od dvije domaće utakmice bez gledatelja, prvu su odradili protiv Salzburga u 4. pretkolu, a nakon što su izborili ulazak u Ligu prvaka, Uefa je tu kaznu – ukinuli, to jest smanjili je za jednu utakmicu.

I to unatoč tome što su u tom susretu u Salzburgu Zvezdini navijači uletjeli na teren, te cijelo drugo poluvrijeme upaljačima i kovanicama gađali suparničkog golmana. No, licemjerna Uefa procijenila je da bi bilo šteta da se utakmica skupine Lige prvaka između Zvezde i Napolija igra bez navijačke kulise, pa je beogradskom klubu progledala kroz prste.

Nama nažalost, za ovu riječku utakmicu protiv Engleza, nije željela. Pa su tako najveće nogometne zvijezde današnjice, poput Modrića, Rakitića, Kanea i Sterlinga uživo uspjeli pogledati samo zaposlenici HNS-a i Engleskog saveza, 100-tinjak novinara, te 50-ak sretnika koji su utakmicu gledati s balkona i krovova obližnjih kuća.

Ne ponovilo se više nikada.

>> Pogledajte kako je Rujevica dočekala vatrene

Komentara 25

ZM
zmik
13:59 13.10.2018.

Na žalost organizatori crtanja kukastog križa n Poljudu sjede u Saboru i smiju se u lice hrvatskim građanjima.

PR
prajdali100
12:31 13.10.2018.

A sve se moglo lagano riješiti.Predsjednica i Premijer piju kavicu i pozovu šefove POLICIJE I SOA-e da im se pridruže.Dadnu im tjedan dana da pronađu odgovorne ili da svoje ostavke stave na stol !!! Naravno, u tom tjednu svi mogući resursi stoje im na raspolaganju ali gadovi se moraju naći.A kako je teško ovo smisliti !!!!!!!!? Ali Netko neće !!! Očito imamo problem.

LJ
ljudeman
15:24 13.10.2018.

To sto su Englezi odigrali 1000 utakmica pred ispunjenim tribinama samo je pokazatelj dvostrukih mjerila u krovnim organizacijama nogometa. Jer, nisu ni engleski navijaci cvijece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije