Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skijanje

Spust: Goggia slavila u St. Antonu i ostala vodeća u poretku

AUT, FIS Weltcup Ski Alpin, St. Anton
EXPA/PIXSELL
09.01.2021.
u 13:50

Sofia Goggia je vodeća u redoslijedu spustašica s 280 od maksimalnih 300 bodova, a na drugom mjestu je Švicarka Suter s 220 bodova, a treća je Amerikanka Johnson sa 180

Talijanska skijašica Sofia Goggia pobjednica je trećeg ovosezonskog spusta za Svjetski kup, voženog u subotu u austrijskom St. Antonu, gdje je za više od sekunde bila brža od gotovo svih suparnica.

U svojoj devetoj pobjedi u karijeri 28-godišnja Talijanka je pokazala da joj u ovom trenutku nema premca u najbržoj alpskoj disciplini, pogotovo kad joj uspije vožnja bez pogrešaka, kao što je to u subotu bio slučaj u St. Antonu. 

Jedina koja je uspjela za Goggijom zaostati manje od sekunde (+0.96) bila je drugoplasirana Austrijanka Tamara Tippler. Treća je bila Amerikanka Breezy Johnson (+1.04), da bi se čak četiri skijašice od četvrtog do diobe šestog mjesta ugurale unutar šest stotinki. Čehinja Ester Ledecká zaostala je 1.10 sekundi, Talijanka Laura Pirovano 1.15, a Slovenka Ilka Štuhec i Švicarka Corinne Suter 1.16. 

Sofia Goggia je vodeća u redoslijedu spustašica s 280 od maksimalnih 300 bodova, a na drugom mjestu je Švicarka Suter s 220 bodova, a treća je Amerikanka Johnson sa 180.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Slovakinja Petra Vlhova je povećala svoju prednost pred Michelle Gisin, jer je osvojila 12. mjesto, a Švicarka je završila tek na 20. poziciji. Vlhova sada ima 637 bodova, a Gisin 507. Treća je Goggia s 402 boda.

U nedjelju je u St. Antonu na rasporedu superveleslalom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije