Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJAMO PROTIVNIKE

Spursi su favoriti za naslov: Napadač im vrijedi više nego cijela Dinamova momčad

Luka Stanzl/PIXSELL
26.02.2021.
u 13:21

Iako je Dinamo odigrao briljantnu europsku sezonu, Tottenham je na papiru izraziti favorit. Zavisno od Dinamove predanosti i Tottenhamove ozbiljnosti, baš bi zbog toga što su Spursi favoriti bilo bi slađe kad bi Dinamo prošao dalje. Vrijedi se nadati!

Dakle, Dinamo će 11. siječnja na Maksimiru i 18. ožujka u Engleskoj (a možda i negdje drugdje) tražiti svoj najbolji plasman u modernoj europskoj povijesti protiv Tottenhama, europskog giganta, desete najskuplje momčadi svijeta i, ne zaboravimo, finalista Lige prvaka iz 2019. godine. 

Svi znamo koliko je Tottenham jaka momčad i više-manje sve znamo i o njihovu strategu Joseu Mourinhu, jednom od najuspješnijih i najosebujnijih trenera 21. stoljeća. To je momčad koja se svojim kadrom može pošteno suprotstaviti bilo kojoj svjetskoj momčadi i svladati je, ali isto tako momčad koja zna posrnuti kad nije dovoljno motivirana. 

O individualnoj kvaliteti njihovih nogometaša ne treba previše trošiti riječi. Harry Kane i Heung-min Son ove sezone jedan su od najubojitijih napadačkih dvojaca sezone u svim ligama. Inače ne nastupaju u utakmicama Europske lige, ali protiv ovako dobrog Dinama ne bi začudilo da Mourinho zatraži i njihov angažman. I vezni red i obrana su također pretrpani sjajnim nogometašima.

Možda Tottenham u kontekstu Premier lige nije nešto bajan budući da je u ovom trenutku tek na devetom mjestu (u prosincu su bili vodeći), ali to je ipak najkonkurentnija liga svijeta koja katkada parira i s Ligom prvaka. 

U Europskoj ligi je, što zbog kvalitete kadra a što zbog toga koliko se Mourinho dokazao u turnirskom formatu, Tottenham u prvom redu favorita natjecanja s Manchester Unitedom i Milanom.

Unutar 20 najskupljih nogometaša svijeta, prema Transfermarktu, jesu Harry Kane (120 mil. €) koji je na diobi trećeg mjesta i Heung-min Son (90 mil. €) koji je na diobi 12. mjesta. I da, dobro ste zamijetili, prema toj stranici Kane vrijedi više od cijele momčadi Dinama (103 mil. €).

Iako je Dinamo odigrao briljantnu europsku sezonu, Tottenham je na papiru izraziti favorit. Zavisno od Dinamove predanosti i Tottenhamove ozbiljnosti, baš bi zbog toga bilo slađe kad bi Dinamo prošao dalje. Vrijedi se nadati!

Komentara 24

DU
Deleted user
13:55 26.02.2021.

Teško da će Dinamo i Tottenham igrati utakmice 11. i 18. siječnja ove godine. Igrat će u ožujku.

FR
freeshooter
14:07 26.02.2021.

Ovo je prilika za pothvat, nitko ne očekuje da smo favoriti, nitko za eventualni poraz neće reći niti a..., dakle dečki rasterećeno, jesu oni ime, no i u svojoj lizi gube, u zadnje vrijeme i često, ako budemo pravi prolazimo, a tek tada nam se otvaraju sva vrata, nešto mi govori da ćemo uspjeti... a onda idemo do kraja...ale ale dinamo ale...

ON
ON
14:50 26.02.2021.

Dinamo je moj klub i ja u njega vjerujem.Ako neuspije nije prvi put da klub koji je jaci neprode dalje.Ako u startu kazemo nemamo sanse,mi navijaci,novinari,sportska javnost,automatski tim deckima njihovo samopouzdanje umanjujemo,i na kraju i sami nece vjerovat u sebe.Znaci negativnom energijom svih nas odmazemo Dinamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije