Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP

Spremali smo se za Grke, danas ćemo biti pravi

22.01.2020.
u 16:55

Hrvatska je, naravno, favorit, vidi se to i po tečajevima koje su istaknule kladionice: 1.30 za pobjedu Hrvatske, 4.60 za pobjedu Grčke, neodlučeno umnožava uloženo osam puta. No iznenađenja su uvijek moguća, papirnati favoriti često ostaju samo to – favoriti na papiru

Očekivali smo Grke u četvrtfinalu Europskoga prvenstva u Budimpešti (20.30 sati) iako je njihova pobjeda u osmini finala protiv Rumunja bila sve samo ne jednostavna. Istina, Heleni su na kraju pobijedili s 14:7, naizgled uvjerljivo, ali zamislite kako su se osjećali u devetoj minuti kad su Rumunji poveli s 4:1.

Vlachos: Što dulje u “egalu”

Grcima ništa u tom razdoblju nije polazilo za rukom, igrač više bio im je ništa od šest, rumunjski vratar Tic obranio je i peterac Vlachopoulosu, udarac iz daljine bio im je očajan, a nije bilo ni upotrebljivih lopti prema njihovim snažnim sidrašima Mourikisu i Kolomvosu...

No, kad su se Grci oslobodili očite početne nervoze, kvaliteta je presudila i stvari su došli na svoje. Čak 6:0 za njih u trećoj četvrtini razbilo je i posljednji tračak neizvjesnosti, posebno se raskrilio Genidounias koji je postigao šest pogodaka iz sedam udaraca. Gledao je to sve i naš izbornik Ivica Tucak (doduše, na snimci, jer su u isto vrijeme naši imali trening na drugom bazenu), podcrtao je Genidouniasa, pa kaže:

– Nije nas, naravno, iznenadio prolazak Grka, s nečim takvim smo i računali. Iskreno rečeno, mi smo se već od nedjelje počeli pripremati za Grke, iako je, naravno, postojao stanoviti oprez... Znamo sve o suparniku, pripremit ćemo se maksimalno i mislim da ćemo u srijedu biti pravi – napomenuo je Tucak.

Hrvatska je, naravno, favorit, vidi se to i po tečajevima koje su istaknule kladionice: 1.30 za pobjedu Hrvatske, 4.60 za pobjedu Grčke, neodlučeno umnožava uloženo osam puta. No iznenađenja su uvijek moguća, papirnati favoriti često ostaju samo to – favoriti na papiru.

– Hrvatska je bolja od nas, ali to ne znači da ćemo se mi predati ili da mislimo da nemamo šanse. Naš je cilj biti što dulje u “egalu”, u tom slučaju rastu i naše šanse za pobjedu – ispravno rezonira grčki izbornik Theodoros Vlachos.

Ne možemo ne spomenuti činjenicu da se grčki vaterpolo diže iz godine u godinu, da su Grci dominantni u mlađim kategorijama (uvjerili smo se u to i na nedavnome juniorskome SP-u u Kuvajtu), da je njihov Olympiakos (istina, pojačan i hrvatskim igračima) jedna od najboljih momčadi na Starom Kontinentu (2018. je osvojio i naslov)... i da je Grke sve teže pobjeđivati. Uostalom, znali su nas i unesrećiti, sjetimo se samo izgubljene borbe za broncu na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine.

Xavi je naše malo zlato

No naša nam vrsta doista ulijeva optimizam, posebno ako ih ocjenjujemo po igri u prve tri četvrtine utakmice s Crnogorcima. Prema sudu svih stručnjaka, popunjeni smo dobro na svim mjestima: imamo sjajne vratare Bijača i Marcelića, vrhunske sidraše Vrlića i Lončara, odličnu braničku liniju na čelu s Bušljom, izvrsnu vanjsku liniju koja predstavlja spoj mladosti i iskustva, s dvojicom iskusnih ljevorukih igrača: Jokovićem i Garcíjom.

Katalonac u hrvatskoj vrsti posebna je priča. Među igračima je s najvećom minutažom u našim redovima, a po broju asistencija (devet) na samom je vrhu među svim sudionicima na EP-u u Budimpešti. Uz to postigao je i dva pogotka (oba protiv Crne Gore), iako mu to nije primarni zadatak. U našem se taboru, naime, znaju zezati da García ima očajan udarac, da loše puca... Ali zato, kad treba, sjajno pogađa!

Ma Xavi je naše malo zlato (198 centimetara visine i 95 kilograma težine). Još kad u 37. godini potegne kontru...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije