Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRANSFER NA POMOLU

Sportski direktor Hajduka potvrdio: Pregovaramo s Fiorentinom

Osijek - Hajduk
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/7
16.08.2016.
u 14:55

- Maganjić je talentiran, ima ugovor, ali mi trebao igrače, koji stvarno žele ostati u Hajduku. Ako Maganjić želi igrati u Hajduku bit će tu i ostati s nama - jasno će Branco.

Rijetko se Portugalac Mario Branco, Hajdukov sportski direktor, odlučuje na istupe u javnost. Uoči odlaska Hajduka u Izrael podijelio je s javnosti svoja razmišljanja i viziju kluba. Branco je u Poljud stigao početkom lipnja.

- Sretan sam što sam tu, zadovoljan sam sa svim što se događa u klubu i oko njega. Napravili smo što se moglo u ovom trenutku, radimo korak po korak - rekao je Branco. 

Ponovio je da su svi igrači, pa iz Hrvatske, koje baš nije poznavao, stgli s njegovim odborenjem.

- Nijedan igrač nije došao bez mog ili trenerovog odobrenja. Kao što sam rekao kad sam dolazio naš prvi izbor su hrvatski igrači, tako smo doveli Ćosića, Kožulja i Ercega... Naše je pravilo da će nam prioritet biti dovođenje hrvatskih igrača, ali s kvalitetom. Jedini transfer s naknadom je onaj Kožulja. Većina igrača, koji su stigli imaju klauzule, koje ovise o njihvoim nastupima, mogu se raskinuti, pa neće biti na teret kluba. Kriterij je kvaliteta, a ne nacionalnost, dob, vjeru i boju - kazao je Branco.

Nije želio ocjenjivati igrače, koji su za njegovog mandata stigli u Hajduk. 

- Ne mogu ništa reći na temelju osam utakmica, to ću kazati na zimu. U ovom trenutku sam zadovoljan - kaže Branco.

Zanimalo nas je li bilo prtisaka na Branca što se tiče prijelaznog roka. Nešto je na tu temu govorio trener Marijan Pušnik, dao je naslutiti pritiske, ali Branco je manirom političara preskočio odgovor.

- Govorio sam o pritisku u klubu, koji je velik. Nije bilo pritiska s vanjskih strana, posebno ne u prodaji... Može postojati pritisak igrača, koji žele doći, pritisak mendaždera, roditelja, ali to je uobičajeno u svkaom klubu - rekao je Branco.

Odavno u Hajduku nije bilo manje domaćih igrača, poniklih u Poljudu. 

- Hajduk je u povijesti iznjedrio puno igrača, to poštujem, ali sada smo na nekom novom putu. Ustrojili smo vodstvo omladinske škole, u posljednjih nekoliko godina imali smo problem sa selekcijom igrača. Želimo da najbolji igrači iz Dalmacije budu u našoj omladinskoj školi. Potrebno je uložiti, trebamo vrijeme, podršku i vjeru u nas. Trebaju nam promjene, treba se držati - kazao je Branco.

Još jednom je ponovio da je Hajduk u financijskih problemima... Zato svi u klubu prema dvobojima s Maccabijem gledaju kao na spas. Procjene su da bi Hajduku plasman u Europsku ligu donio između 4 i 5 milijuna eura, a ne treba ni napominjati da bi igranje u Europskoj ligi igračima porasla vrijednost. No, Branco je čvrsto na zemlji.

- Maccabi Tel Aviv je klub iz Lige prvaka, za njega igraju najbolji izraelski igrači, ali mi ćemo se boriti - kazao je Hajdukov sportski direktor.

Paralelno s čekanjem dvoboja s Maccabijem odrađuju se transferi Hrvoja Milića i 17-godišnjeg Josipa Maganjića u Fiorentinu.  

- Mogu samo potvrditi da pregovaramo s Fiorentinom - kaže Branco. 

Za Milića je razumljivo da odlazi, ali Maganjić...

- Maganjić je talentiran, ima ugovor, ali mi trebao igrače, koji stvarno žele ostati u Hajduku. Ako Maganjić želi igrati u Hajduku bit će tu i ostati s nama - jasno će Branco.

Osvrnuo se i na Hrvatsku ligu, ali i na zgusnut raspored. Da se Branca pita klubovi koji igraju za plasman u Europu trebali bi dobivati pogodnosti u terminima odigravanja prvenstvenih utakmica.

- Hrvatska liga ima kvalitetne igrače, treba biti bolja u organizaciji... Gledamo sebe, želimo svaki dan biti bolji da bi se mogli natjecati.. Ne razumijem zašto Hajduk ili neka druga momčad, koja se natječe za Europu mora igrati u zgusnutoom rasporedu - kazao je Braco.

Trener Pušnik stalno ponavlja da želi pet-šest igrača, da mu nedostaje kvalitete

- Pušnik je profesioanalc, kao i ja želi bolju momčad. Ne možemo dovoditi igrače samo da bismo ih doveli. Moramo znati da imamo 30 igrača pod ugovorom, moramo biti racionalni... Moguće je dovesti neke igrače, ali nećemo ih dovesti pet-šest... Pušnik je vrlo hrabar, ima na raspolaganju trideset igrača i bori se izvući maksimum iz njih. A to što ponekad govori o kvaliteti igrača može biti izrečeno vruće glave. Kvaliteta je širok pojam - rekao je Branco.

Potvrdio je da Hajduk pregovara oko novog ugovora sa svojim kapetanom.

- Već smo razgovarali s Kalinićem o mogućnosti produžetka novog ugovora - zaključio je Branco.

Komentara 6

DU
Deleted user
15:35 16.08.2016.

Kad čovjek čita članke Ozrena Maršića o Hajduku sve med i mlijeko..sve je super i sve je za pet..briga za njihove igrače , njihovu dicu a nakrcali se strancima kao nikad dosad , uključujući trenera i sportskog direktora . Transferii kao i obično , kod prodaje visoke odštete , sve preko 100 tisuća eura a kod dolazaka igrača su još bolji , svi dolaze besplatno (a strašni igrači ). Kako su samo vrlo lukavo "oteli" Okhanzu Mamiću ispred nosa (hehe) . Čovjek odigrao pet utakmica u godinu i pol , ostatak vremena......... bolovanje . Najbolje od svega je da im je taj i takav Frane Zolja najveća zvijezda i glavni strijelac . Taman kad Maršiću "zamiriše na titulu" dođe Dinamo sa ovim igračima koje Hajduk nije uspio otet Mamiću i razmontira Hajduka usred Poljuda . Onda par dana tuga i žalost pa opet ispočetka počinje pumpanje atmosfere i sve ostaje po starom .

DE
derin
18:16 16.08.2016.

Prodajte Milica uoči dvije ključne utakmice sezone, ionako nam je obrana švicarski sir. Sramotno je da nam najtalentiraniji mladi odlaze van s 17, to je promašaj za klub i za igraca. Jedino je perisic otišao mlad van i uspio, ostali svi se izgubili u roku dvije godine. Imali ste u Zagrebu tri odlična igraca u tri linije, niti jednog niste doveli, kolinger i Boban su bili praktički za bagatelu, a za krovinovica ste imali čovjeka koji je bio spreman platiti odštetu i nista od svega, a ti bi ljudi sad bili nosioci Hajdukove igre. Ovako dovodimo desetke stranaca upitne kvalitete. Hajduk u zadnjih par godina uništava mlade igrače gurajuci da igraju u slaboj trećoj ligi za B momcad, umjesto da ih se posudi Interu, Istru, Zadru, klubovima u jačem rangu, gdje bi nakon godinu dana znali da li se isplati gurati pojedinog igraca. I zašto se ne puta predsjednika gdje je glavni sponzor.

DU
Deleted user
22:08 20.08.2016.

Bit će opet par sto tisuća meštri su to od posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije