Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novca nema

Sport u Zagrebu i dalje blokiran! A Lovrić sebi doznačio 23 mil. kuna...

'06.02.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - Zavrsnica turnira Kupa Kresimira Cosica, KK Cibona - KK Cedevita.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
23.03.2013.
u 08:00

Nekoliko zagrebačkih saveza moralo je zbog neisplaćena novca od Grada odgoditi putovanja na natjecanja.

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i dalje ne šalje novac Zagrebačkom športskom savezu za isplatu plaća za veljaču za 560 osoba (profesionalni treneri i tajnici). Branimir Bašić, predsjednik ZŠS-a, i Stjepan Puhak, v.d. glavnog tajnika ZŠS-a, jučer su okupili sve tajnike zagrebačkih sportskih saveza kako bi im objasnili iz prve ruke što se zapravo događa.

Tko je platio oglas?

Kao gosti bili su na sastanku nazočni predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport – Dinko Vukelić, pomoćnik pročelnika za ekonomsko-financijske poslove i Milan Pavelić, stručni savjetnik za sport.

– Sportski program u Zagrebu potpuno je blokiran, sportaši nisu dobili svoje stipendije, treneri i sportski dužnosnici svoje plaće, a daljnja je provedba sportskih programa upitna.
Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić blokirao je zagrebački sport, a razloge je naveo u pamfletu koji je, 16. ožujka 2013. godine, novcem poreznih obveznika, objavio u sredstvima javnog priopćavanja. Ovom vas prilikom želim izvijestiti da se gospodin pročelnik služi neistinama kako bi ponovno preuzeo kontrolu nad ZŠS-om – rekao je Stjepan Puhak.

Prosječna plaća 6000 kuna

Koje su to neistine?

– Nije istina da ZŠS troši na skupa i nepotrebna putovanja, službene automobile, izdaje neprimjerene i iznimno visoke plaće pojedincima. Istina je da broj zaposlenih u ZŠS-u nije povećan te da je prosječna plaća zaposlenih u ZŠS-u 6409,58 kn. Istina je da ni predsjednik ni glavni tajnik ZŠS-a ne voze službene automobile – rekao je Puhak i dodao:

– Istina je da je kulminacija problema u zagrebačkom sportu dosegnula vrhunac 2011. kada je pročelnik Gradskog ureda Ivica Lovrić doznačio direktno sebi, Ivici Lovriću, kao predsjedniku KK Cibona, ukupno 23,181.616,02 kuna. Jednako paradoksalno, a s ciljem da se zadovolji forma, Ivica Lovrić, kao predsjednik KK Cibona, Ivici Lovriću, pročelniku Gradskog ureda, podnosi izvještaj za pravdanje utrošenog novca – zaključio je Stjepan Puhak.

A kao vrhunac krize nekoliko zagrebačkih saveza moralo je zbog neisplaćena novca odgoditi putovanja na natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije