Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Split dobio Gruziju, u idućem ciklusu ravnopravan sa Zagrebom

\'09.08.2010., Zagreb Hrvatska nogometna reprezentacija uoci susreta s reprezentacijom Slovacke u Bratislavi, odrzala je trening na stadionu Maksimir.Niko Kranjcar i Slaven Bilic Photo: Zeljko Hladika
Zeljko Hladika/PIXSELL
06.04.2011.
u 14:36

Hrvatska će kvalifikacijsku utakmicu za EP 2012. s Gruzijom igrati 3. lipnja na Poljudu.

Širok sastanak, delegacija HNS-a koju su predvodili izbornik Slaven Bilić i glavni tajnik Zorislav Srebrić, a Hajduk predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar i predsjednik uprave Josip Grbić. Priča je zaključena, Hrvatska će Gruziju dočekati u Poljudu 3. lipnja, a istog dana u Dugopolju dvoboj s istim rivalom odigrat će mlada reprezentacija.

Nakon 14 godina


– Načelni je dogovor da će ubuduće Poljud i Maksimir imati ravnopravan tretman, a to znači da će se u sljedećem ciklusu kvalifikacija za SP dvije utakmice odigrati u Splitu. Ovo je pravi put, premošteno je razdoblje u kojem Split 14 godina nije imao kvalifikacijsku utakmicu – kazao je Grbić.

Izrael u Zagrebu?


Načelni je dogovor da jedan grad ugosti najbolju i najlošiju reprezentaciju u jednom ciklusu, a drugi ostale. Pa se u idućim kvalifikacijama zamijene. Sastanku su nazočili i odvjetnici, konačni uvjeti nisu definirani, ali to će se raditi u hodu i ne bi trebalo biti problema.

– Rekli smo svaki svoje, ali na visokoj diplomatskoj razini i s argumentima – rekao je Srebrić govoreći o “kontinuitetu u budućem vremenu u odnosu na ono što je pred nama”.

Split bi mogao biti domaćin i prijateljske utakmice koja će se odigrati u kolovozu, ali s Izraelom, premda to još nije konačno, igrat će se u Maksimiru.

– S igračima sam bezbroj puta razgovarao o ovoj temi, znam kako dišu. Gruzija je vrlo važna utakmica, očekujem ozračje kakvo može napraviti samo Split i da nas nosi do pobjede – rekao je Bilić.

Nije izbornik opterećen činjenicom da Hrvatska još ne zna za pobjedu u Splitu.

– Kad ljudi pričaju da nema kemije između navijača i igrača, onda morate znati da je to povezano s utakmicama, slavljem... Kad nema pobjeda, nema zadovoljstva, u Splitu je Hrvatska uvijek igrala s teškim rivalima, jedino je Slovenija bila lakši protivnik. Ne vjerujemo u takve stvari, igrat ćemo protiv Gruzije i razbiti taj niz – zaključio je Bilić.

Komentara 7

DU
dubrovnik2011
15:25 06.04.2011.

a gdje je stimac?!kako to da se njegov klub dogavora sa nekim koga on ne priznaje?

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
16:03 06.04.2011.

Narod je naivan ako misli da je razlog tome što reprezentacija godinama ne igra u Splitu blesav razlog kao prokletstvo ili nekakav dinamov lobi koji inzistira kontra Hajduka itd. Pravi razlog je dobar poslovni ugovor između HNS-a i Čateža (SLO).). I tobože HNS zbog ovoga ili onoga nije uspio već godinama u tome da Hrvatska reprezentacija se priprema u Hrvatskoj pa jedino slovenski Čatež ispunjava uvjete je bacanje prašine u oči. Opet netko postavlja svoje induvidualne interese ispred kolektivnog interesa. Čak ni hladni odnosi između dvije zemlje nisu uspijeli pobijediti interes kapitala. Jer sasvim je logično da se reprezentacija ne može pripremati u Čatežu i igrati u Splitu. Iako je i najzagriženijem navijaču Dinama jasno kao dan da je Poljud najbolji stadion u Hrvatskoj. A za samo predstavljanje zemlje u svijetu ovaj stadion je doista impresivan. Ali lova je lova...

MA
majorglory86
14:53 06.04.2011.

samo se vi zajebavajte. sad baš želim da se ne kvalificiramo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije