Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI NOGOMET

Spektakularna završnica šestog izdanja MC Plus Zagreb Winter Cupa

nogometašice
Foto: Meteora Produkcija d.o.o
1/5
13.01.2020.
u 20:33

Finalni dan u Sportskoj dvorani Peščenica ponudio je pravu poslasticu za sve ljubitelje futsala te brojne vrlo atraktivne utakmice.

Spektakularnom završnicom završeno je šesto izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa. Finalni dan u Sportskoj dvorani Peščenica ponudio je pravu poslasticu za sve ljubitelje futsala te brojne vrlo atraktivne utakmice.

Djevojke iz ŽMNK MC Plus Sveta Nedelja Poliklinika Ribnjak postale su prva ekipa koja je obranila naslov na ovom prestižnom turniru koji slovi za najjači ženski futsal turnir u regiji. U vrlo atraktivnom finalu prepunom golova svladale su MNK Cvjetno Polikliniku Milojević s 5:4. 

Finalni susret ove dvije vrlo kvalitete ekipe bila je prava poslastica za prepunu dvoranu, ali i za sve gledatelje pred TV ekranima. U četvrtoj minuti slovenska reprezentativka Sara Makovec napravila je pomutnju u obrani svojih protivnica, a Anela Lubina zabija za početno vodstvo Poliklinike Milojević. Nisu djevojke iz MC Plusa dugo čekale na izjednačenje, već u sljedećoj minuti Ana Dujmović topovskim udarcem vraća utakmicu u egal.

Nekoliko trenutaka kasnije ukazuje se Monika Conjar koja iz slobodnog udarca s 15-ak metara precizno i efektno zabija za ponovno vodstvo Poliklinike Milojević. Nije to pretjerano omelo iskusni MC Plus koji s dva brza gola Ane Dujmović i Andree Valušek u sljedećih nekoliko minuta preokreće rezultat u svoju korist.

Napetost u utakmicu vraća raspoložena Lubina koja svojim drugim pogotkom poravnava rezultat na 3:3. Tim rezultatom završilo je prvo poluvrijeme. U nastavku smo gledali brojne prilike s obje strane, a zatim u 22. minuti Petra Pezelj postiže gol za novo vodstvo MC Plusa. Ipak, tri minute kasnije ukazala se opet razigrana Lubina koja nakon nove asistencije fantastične Makovec ponovno vraća stvari na početak.

I kada je sve već mirisalo na to da će o pobjedniku odlučivati udarci sa šest metara MC Plus dolazi do pobjedničkog pogotka. U pretposljednjoj minuti dvoboja iskusna Andrea Valušek, lanjska najbolja igračica Zagreb Winter Cupa, sjajnom minijaturom iz igre izbacuje Lubinu te vara vratarku Piliju i trese mrežu za konačnih 5:4 i veliko slavlje ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja – Poliklinika Ribnjak.

‘’Živa istina je kada se kaže da je teže obraniti naslov nego ga po prvi put osvojiti. U ovoj teškoj, ali zanimljivoj finalnoj utakmici uspjele smo ostvariti pobjedu i hvala Bogu zadržati taj pehar. Presretne smo, što drugo reći’’, izjavila je netom nakon finala, Tena Horvat,  vratarka ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja – Poliklinika Ribnjak koja je proglašena i za najbolju vratarku ovogodišnjeg turnira:

‘’Puno mi znači ta nagrada. To samo dokazuje da sam se puno trudila, a ovo mi je samo još jedan dodatan motiv za daljnji rad. Ipak, moram zahvaliti svojoj ekipi, jer da nije bilo njih ne bi bilo ni ove nagrade’’, nadodala je Horvat.

 ‘’Utakmica je bila čvrsta, visokog tempa, a obje ekipe bile su jako motivirane. Na kraju je MC Plus zabio taj gol koji je napravio razliku, ali ja sam ponosna na svoje cure, dale smo sve od sebe, a to je najvažnije.’’, rekla je Sara Mekovec iz MNK Cvjetno Polilklinika Milojević koja je dobila i individualnu nagradu za najbolju igračicu turnira.

Iz iste ekipe dolazi i igračica s najviše postignutih golova na turniru – Monika Conjar, koja je tijekom natjecanja mrežu prodrmala čak 12 puta:

‘’Mislim da smo gledateljima u dvorani pružili jako dobru partiju futsala. Obje ekipe tehnički su jako dobro potkovane. Na kraju je Andrea sa svojom individualnošću zabila taj pobjedonosni pogodak i čestitam curama na tome. Mogu reći da mi je ovaj turnir draži od Kutije Šibica. Volim ga igrati jer je na njemu uvijek jedna lijepa, domaćinska atmosfera. Vratit ćemo se ovdje i sljedeće godine, to je sigurno’’, rekla je Conjar te zaključila:

‘’Naravno da mi je drago što sam najbolji strijelac turnira, ali mijenjala bih tu nagradu za osvojeno prvo mjesto’’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije