Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski Premier Tenis

Spektakl u Osijeku: Stižu najbolji hrvatski tenisači i tenisačice, a i vi ćete moći pomoći!

Ana Konjuh, Donna Vekić i Iva Majoli
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
21.05.2020.
u 14:58

Osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod nazivom 'Hrvatska i tenis protiv COVID-19'.

Od 4. do 7. lipnja u Osijeku će biti održan "Hrvatski Premier Tenis" turnir na kojem će nastupiti 20 hrvatskih tenisača i tenisačica.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa igrat će se pred praznim tribinama, ali uz prijenos na HRT-u i drugim platformama.

Na turniru će sudjelovati praktički svi najbolji hrvatski tenisači i tenisačice - Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac.

Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića.

- Vrlo sam uzbuđena što ćemo svi zajedno ponovno odigrati i natjecateljski tenis, ali i početi podizati formu za nadam se, skori početak WTA i ATP Toura. Vjerujem kako će i gledanost ovog posebnog događaja biti velika, a najviše sam ponosna što ću kao ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije na neki način, biti i domaćin ovog jedinstvenog turnira - kazala je Donna Vekić.

Osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod nazivom "Hrvatska i tenis protiv COVID-19”.

Gledatelji će za vrijeme mečeva svojim pozivima moći donirati novac projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa, te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

- Svi smo željni tenisa nakon duge stanke, a ovo je događaj koji će nam to omogućiti, i to na visokoj razini, uz hvalevrijednu notu. Mislim da ne možemo poželjeti više i bolje od toga. Zahvaljujem Donni, njezinoj obitelji i timu oko nje što se trude oko ovako lijepe akcije, a mi ćemo kao Hrvatski teniski savez nastojati čim više pomoći u organizaciji i kao pokrovitelj, jer ovo je još jedno predstavljanje tenisa u najboljem svjetlu.

Posebna zahvalnost ide našim tenisačima i tenisačicama koji su se odazvali, od aktualnih članova Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, preko naših najboljih juniora, do legendi - rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.    

Bez obzira što će tribine biti prazne, važno je naglasiti da će se poštivati propisane epidemiološke mjere.

- Nakon Donnine inicijative, a s obzirom na dobro poznavanje raspoloženja većine tenisača u ovim zahtjevnim vremenima epidemije, odlučili smo organizirati jedinstveni teniski spektakl u Osijeku pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Hrvatskog teniskog saveza.

Hvala svima koji su podržali zahtjevnu organizaciju u ova vremena. Svim sudionicima obećavamo veliko gostoprimstvo, a gledateljima putem HRT-a, vrhunski tenis - dodao je Igor Vekić, ECM Global d.o.o.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije