Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Realov odvjetnik

Španjolski novinar se obrušio na Dalića i Hrvatsku, pročitajte što to silno zamjera

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
29.10.2019.
u 18:49

Modrić je ove jeseni za Hrvatsku odigrao 335 minuta, a za Real slijedom okolnosti samo 248.

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro će zaigrati ključnu utakmicu protiv Slovačke u utrci za Euro 2020. (16. studenog.), a među pozvanim igračima se očekivano nalazi i kapetan Luka Modrić.

I dok je hrvatske navijače obradovala vijest da će Modrić najvjerojatnije biti spreman za sutrašnju utakmicu protiv Leganesa (30. listopad), a time i za Slovačku, dio Španjolaca je naljutilo što se izbornik Zlatko Dalić ponovo odlučio osloniti na darovitog hrvatskog veznjaka, pa je tako novinar lista El Espanol Jorge Pacheco u utorak potpisao tekst koji kao da je naručio glavom i bradom Zinedine Zidane.

U njemu je na nekoliko mjesta istaknuto da se Modrić s posljednje dvije reprezentativne stanke vratio ozlijeđen, odnosno, naveden je podatak da je Modrić ove jeseni za Hrvatsku odigrao 335 minuta, a za Real slijedom okolnosti samo 248.

- Novi Dalićev poziv nije neshvatljiv samo sa stajališta da se Modrić tek oporavio, već i sa sportskog aspekta. Hrvatskoj je za plasman na EURO dovoljan bod protiv Slovačke - ističe Pacheco u ulozi Realova odvjetnika.

I pritom, naravno, zaboravlja da Dalić ne bi mogao pogledati u lice nacije kada bi ostao bez Europskoga prvenstva zbog poštivanja želja bogatih klubova, kakvim Real svakako jest, ali i kojem hrvatska reprezentacija nije baš nimalo kriva što ove sezone zasad ne djeluje kao momčad spremna za najviše domete.

Zlatko Dalić, jasno, ima svako pravo zaštititi hrvatske interese i u svakoj situaciji pozivati najbolje što mu prilike nude, a s Pachecom se možemo složiti tek u raspravi da je nogometni raspored zapravo nesretno riješen. 

I, istina, problem je što klubovi u jeku sezone ostaju bez ključnih igrača zbog ozljeda, i to igrača u koje su uloženi pusti milijuni, ali Hrvatski nogometni savez doista nije prava adresa na koju se treba žaliti što se igrače vucara tisuće kilometara, s kontinenta na kontinent. Za pritužbe takve vrste ipak bi se trebalo obratiti ipak UEFA-i i FIFA-i. 

Utoliko se ne slažemo ni sa sljedećom rečenicom u članku:

- Modrićeva predanost reprezentaciji je čvrsta, ali neshvatljiv je nedostatak popustljivosti Hrvatske prema Realu - kaže taj autor, koji u nastavku kao 'pozitivan' primjer ističe Kolumbiju jer je izašla Realu u susret oko Jamesa Rodrigueza.

Tekst tu otprilike i završava, što nas je mrvicu rastužilo jer nas je zanimala sljedeća stvar: da Španjoska slučajno u kvalifikacijama nije riješila pitanje plasmana, bi li autor istim očima gledao, primjerice, Pepa Guardiolu kada bi inzistirao na Rodriju zbog klupskih prilika u Manchester Cityju?

Hrvatska i Zlatko Dalić doista su promašena meta, ma koliko svi mogli razumjeti da su Real i Zinedine Zidane frustrirani nesretnim okolnostima koje su Modrića odvojile od klupskog nogometa.

Komentara 17

TO
Tomi0713
19:06 29.10.2019.

Ma dajte kakav real, Hrvatska je svetinja

PR
prajdali100
19:49 29.10.2019.

Baš nas briga što mlati taj Jorge ! Koji nam je on faktor u životu ? Ma daj prošetaj.

DU
Deleted user
19:56 29.10.2019.

smeta ga srebro; šta bi ga drugo moglo smetat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije