Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki talent

Španjolski mediji o Vlašiću: "Izašao iz sestrine sjene da bi zabio Realu"

Nikola Vlašić
Reuters/Pixsell
03.10.2018.
u 17:38

Gotovo svi španjolski mediji prenijeli su ime Nikole Vlašića, a posebno se iskazala Menchu Fernandez, novinarka AS-a.

Nakon fenomenalnog pogotka Realu na početku utakmice koji ju je na koncu i odlučio, Nikola Vlašić nije tema dana samo u Hrvatskoj i Rusiji, već i u Španjolskoj.

Gotovo svi španjolski mediji prenijeli su ime Nikole Vlašića, a posebno se iskazala Menchu Fernandez, novinarka AS-a koja je u kratkoj biografiji objasnila kako Vlašić izlazi iz sjene poznate sestre Blanke, jedne od najuspješnijih hrvatskih atletičarki u povijesti.

- Bilo je pitanje vremena kada će Nikola postati vijest jer nosi sport u svojim genima. Otac Joško bio je desetobojac i osvojio je zlato na Mediteranskim igrama 1983. Najpoznatiji je po treniranju Blanke, zlatne u skoku u vis sa svjetskih prvenstava 2007. i 2009. Europska je prvakinja iz 2010. a na Olimpijskim igrama u Pekingu i Riju osvojila je srebrnu i brončanu medalju. Nikola nema takav životopis, ali s 20 godina nalazi se na listi Guardianovih 40 najboljih igrača svijeta u tom godištu. Sada je zabio Realu, trenutnom prvaku i tako učinio svoje ime poznatim - stoji u kratkoj biografiji. 

Pogledajte video: Vlašićev preporod u Moskvi!

 

Ključne riječi

Komentara 5

MA
mamuti2
17:58 03.10.2018.

jos je rano za neke prognoze... al mali ima sve sto treba da jednog dana postane vrhunski igrac... fakat se nadam da ce uspjeti...

US
USA
18:32 03.10.2018.

Novinarsko poznavanje sporta se svodi kod opisivanja Blankinih uspijeha na prepisivanje bez razumijevanja. Blanka nije mozda po medaljama najbolja hrvatska sportasica svih vremena (to je i u svjetskim razmjerima neprikosnovena Sandra, iako realno govoreci u marginalnoj atletskoj disciplini) ali iee zasigurno jedna od najvecih skakacica svih vremena. Ona nije samo europska i svjetska prvakinja vec je atleticarka sa najvecim brojem skokova preko 2m, sa najvecim brojem skokova preko 2 u kontinuitetu, mislim da cak ima najveci broj pobjeda bez poraza i na kraju ima drugi rezultat svih vremena u disciplini gdje rekord i dalje drzi Stefka Kostadinova iz vremena od prije 30 godina dakle upitne ne dopingiranosti. Osim toga proglasena je i za ajbolju atleticarku svijeta.

MV
Mijat vrdoljak
18:20 03.10.2018.

Bravo Nikola, a oni u Ewertonu neka pate. Dliću imaj ga na oku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije