Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedostižnih 3:0

Španjolska obranila naslov pobjednika Davisova kupa!

Verdasco Lopez
Reuters
05.12.2009.
u 19:47

Španjolska reprezentacija obranila je naslov pobjednika Davis Cupa, nakon što je u finalu, u Barceloni na zemljanoj podlozi, povela protiv Češke s nedostižnih 3:0.

Češki izbornik Jaroslav Navratil promijenio je sastav parova, te je umjesto najavljenih Lukaša Dlouhyja i Jana Hajeka u vatru gurnuo Tomaša Berdycha i Radeka Štepaneka, igrače koji su u petak izgubili svoje mečeve u singlu. Navratil se vjerojatno uzdao u tradiciju i činjenicu da su Berdych i Štepanek dobili svih pet prijašnjih mečeva u parovima u Davis Cupu. Međutim, ovoga puta su ih Feliciano Lopez i Fernando Verdasco svladali u tri seta, 7:6(7), 7:5, 6:2.

Za odluku u ovome dvoboju vjerojatno je bio ključan prvi set. Dvojica ljevorukih Španjolaca stigli su do breaka u četvrtom gemu, ali su Čehi odmah vratili zaostatak u petom. Set se odužio do tie-breaka u kojem su Španjolci poveli sa 6-3, ali su Česi sa četiri uzastopna poena stigli do vodstva 7:6 i set lopte na servis Berdycha. Međutim, mlađi član češke kombinacije je izgubio oba servisa, a Španjolci su realizirali četvrtu set loptu u tie-breaku na servis Verdasca.

U drugom setu su Lopez i Verdasco napravili break u 11. gemu, u kojem su Česi imali 40-15, a u trećem su sa još dva breaka stigli do velikog slavlja.

Ovo je Španjolskoj četvrti naslov u davis Cupu, te drugi uzastopni. Prva dva su osvojili 2000. i 2004. godine. Česi su ostali na samo jednom trijumfu, još daleke 1980. godine, kada su pobijedili u sastavu bivše Čehoslovačke.

 

Davis Cup, finale:

Španjolska – Češka 3:0

petak:

Nadal – Berdych 7:5, 6:0, 6:2

Ferrer – Štepanek 1:6, 2:6, 6:4, 6:4, 8:6

subota:

Lopez/Verdasco – Berdych/Štepanek 7:6(7), 7:5, 6:2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije