Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKA

Španjolska će ugostiti Englesku 11. veljače

12.11.2008.
u 11:29

Engleska je ipak spremna igrati u gostima protiv Španjolske, iako je nedavno optužila njezine navijače za rasizam.

Španjolski je savez primio pomirljivu poruku od engleskog saveza, koji je potvrdio da će 11. veljače na Santiago Bernabeu odigrati prijateljsku utakmicu protiv europskog prvaka.

Prošli su mjesec Englezi poručili da im ne odgovara 11. veljače, što su Španjolci protumačili kao potpuno odustajanje od utakmice, a zbog hajke koja u Engleskoj vlada protiv Španjolske kao "rasističke države". Naime, prije četiri je godine Fifa čak kaznila španjolski savez (RFEF) jer su prilikom prijateljskog susreta između ove dvije zemlje u Madridu (1-0 za domaće) odzvanjali dobro znani pokliči na račun Ashleyja Colea, Wrighta-Phillipsa, Ferdinanda, Jenasa i Defoea.

Uslijedila je epizoda u kojoj je Luis Aragones posredno nazvao Thierryja Henryja "crnim govnom", a i posjete vozača Formule 1 Lewisa Hamiltona protekle su u neugodnom ozračju za tamnoputog Britanca.

Sad je engleski savez javio RFEF-u da je došlo do banalnog nesporazuma isključivo oko termina utakmice, a ne i oko samog dvoboja dviju velikih reprezentacija, dodavši da ni termin više nije sporan.

Jedan od velikih zagovornika tog susreta je Fabio Capello, koji želi da se njegova momčad okuša protiv najjačeg rivala. Navodno je talijanski trener agitirao kod čelnika FA da nipošto ne otkazuju utakmicu, objašnjavajući da Španjolci nikako nisu rasisti.

Kao poprište dvoboja spominju se Valencia i Sevilla jer je Madridu dodijeljen meč s Turskom 28. ožujka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije