Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SHVAĆAJU PLAN

Španjolci u čudu: 'Zašto se Dinamo branio umjesto da je igrao kao protiv Spursa?'

Europa League - Quarter Final First Leg - GNK Dinamo Zagreb v Villarreal
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.04.2021.
u 16:48

Trener Damir Krznar priznaje da mu je ideja bila pokušati držati "nulu" kroz prvo i dio drugog poluvremena, a onda krenuti na sve ili ništa.

Dinamo nije uspio do polufinala Europske lige, Villarreal se pokazao kao prejak pa nakon 1:0 u Zagrebu slavio je i 2:1 u Španjolskoj. No ono što čudi tamošnje novinare jest igra hrvatskog prvaka.

Naime, prvih dvadesetak minuta plavi su bili kao u bunkeru, poput momčadi koja brani prednost. Što se nije očekivalo uzme li se u obzir da je Bruno Petković startao iako nije dovoljno oporavljen.

Kad su nogometaši Dinama krenuli ofenzivnije u drugom dijelu, pritisli zadnju liniju Villarreala, situacija se promijenila na bolje i možemo samo nagađati što bi bilo da je Lovro Majer pokušao zabiti umjesto asistirati nakon svega šest nepunih minuta drugog dijela.

- Dinamo kao da je branio prednost, za Villarreal nije bilo nikakvog stresa, mirno su mogli kontrolirati utakmicu, nametati igru i čekati prvi pogodak, koji je došao u idealnom trenutku. A ubrzo i drugi - stoji u komentaru Marce, a slično se rezoniralo i u AS-u, posebno zbog uzvrata protiv Tottenhama i viđenog u toj utakmici:

- Hrvatski prvak igrao je bunker poput nekoga tko ima 1:0, a ne 0:1 iz prve utakmice. Krenuli su prekasno i pokazali raskoš talenta koji posjeduju. Možda bi se pokazali kao izraženija prijetnja Villarrealu da su igrali u prvom poluvremenu kao u drugom.

Trener Damir Krznar priznaje da mu je ideja bila pokušati držati "nulu" kroz prvo i dio drugog poluvremena, a onda krenuti na sve ili ništa.

Šteta, Dinamo je napravio puno ulaskom u četvrtfinale i malo tko bi zamjerio da se "umrlo muški", uz sve "ispaljene metke". Ovako, ne može se reći da je Dinamo ispao bez ispaljenog metka, ali može se reći da je možda moglo bolje, da je bilo više hrabrosti.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar miki67
miki67
17:31 16.04.2021.

Ha, ha, pokušati držati "nulu" kroz prvo i dio drugog poluvremena. A onda je mislio, da če valjda za 15 minuta Oršić zabiti 5 komada, ko Lewandowski

DH
dalibor.hren
18:46 16.04.2021.

To valjda zna samo Frigi Krznar!?

KA
Kangar
22:37 16.04.2021.

Sve veliki stručnjaci, dinamo je realno igrao protiv jačeg protivnika i sa takvima se nemožes nadigravati, pa dobili bi 5 komada,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije