Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirani suđenjem

Španjolci ogorčeni 'brazilskom krađom': 'Neymar dovršio sučev posao'

Yuichi Nishimura
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.06.2014.
u 13:52

Brazil je morao dobiti prvu utakmicu na prvenstvu i dobio ju je zahvaljujući neprocjenjivoj pomoći Yuichia Nishimure, zaključuju španjolski mediji

"Zar te nije sram?" poruka je argentinskog sportskog lista Olé, koju su preuzeli i mediji u Španjolskoj poručivši sucima i FIFA-i: ''Ako će Brazil nastaviti uz ovakvu pomoć, najbolje da nas odmah obavijestite.“

U Španjolskoj se sa zanimanjem pratio susret Hrvatske i Brazila, potencijalnih protivnika španjolske reprezentacije u osmini finala. Mediji i gledatelji ogorčeni su onime što je učinio japanski sudac Yuichi Nishimura te strahuju od prijevare, odnosno daljnjeg pogodovanja domaćinu Brazilu zbog masovnih prosvjeda koji ondje plamte protiv prvenstva i velikog novca uloženog u organizaciju. Vodeće dnevne novine El País donose tekst pod naslovom ''Neymar dovršio sučev posao“.

– Neymar i Brazil trebali su pomoć suca za rušenje Hrvatske, jedne dobre momčadi, pobijeđene zbog sudaca i vratara Pletikose. Na državnoj televiziji, dan poslije, ističu da je sudac izmislio penal.

''Usluga Brazilu za početak“, naslov je teksta sportskog lista Marca u kojem dalje piše: – Brazil je morao dobiti prvu utakmicu na prvenstvu i dobio ju je zahvaljujući neprocjenjivoj pomoći Yuichija Nishimure. ''Brazilska prva krađa“, komentar je u dnevnom listu El Mundo, koji počinje: – Iskreno, ovo prvenstvo mi smrdi na ono u Argentini, kada je korumpirani vojni režim kupovao suce, pomoćne suce te sinove FIFA-e. Nogomet je uvijek bio politika. Godine 1978. domaćin Argentina osvojila je naslov.

U anketi ''Tko je bio presudan za trijumf Brazila“ , u kojoj je do 13.15 sati glasovalo 11.722 čitatelja, čak 95 posto istaknulo je – sudac. Samo 4 posto izjasnilo se za Neymara. Deseci čitatelja pišu kako je ovakvo otvaranje prvenstva sramotno, da je očito da se Brazilce gura prema finalu, da je FIFA korumpirana, da Hrvatska nije zaslužila izgubiti... Neki su napomenuli da ovo izgleda kao ''prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji 2002. kada se pomagalo Južnoj Koreji“. '– Što je mogla Hrvatska, mala srednjoeuropska država od 4 milijuna stanovnika protiv moćne velike zemlje od 200 milijuna – jedan je od komentara.

Komentara 34

L0
luena 01
14:15 13.06.2014.

@Agricolla... istina da nas je Stark sredio na EP-u ali da smo sinoc katastrofalno igrali je laz koju je grijeh izustiti... okani se pljuvanja svega Hrvatskog ... Vama SDP-cima je muka da nam je izbornik HDZ .ac ... znamo mi mi vas ... Drugo je bezobrazno reci da Niko ne zna osnove nogometa?covjece srami se... On je svoj novac zaradjivao u nogometu a ti ... jadan si sa tvojim brbljanjem.. jadan... trebali smo Stimca ostaviti na klupi ,ha ?! §:-)))))

DU
Deleted user
15:04 13.06.2014.

Igrali ste odlično,niste vi krivi za poraz,sretno dalje i uspješno u Sloveniji navijamo za vas.Nebojte se sudaca .

L0
luena 01
14:50 13.06.2014.

Nije ovo ni prvi ni zadnji put da su suci navlacili za Brazilce... sjetite se 2002 i 1986 godine ... kad ne mozes znanjem i snagom onda ti suci priskoce u pomoc... fuuj lopovska bando...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije