Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALAGA IŠČEKUJE U 4. kolu Eurolige, Cibona gostuje kod španjolske Unicaje

Španjolci: Očekujemo neizvjesnost i pobjedu Unicaje

13.11.2008.
u 15:08

Velimir Perasović zna skoro sve o Španjolcima, Davor Kus je prošlu sezonu proveo u Malagi, ali je ipak najbolje o stanju u Unicaji doznati od čovjeka koji se zove Juan. I prati Unicaju svaki dan. Španjolski kolega ovako je prognozirao ishod dvoboja Unicaje i Cibone - u Malagi se očekuje pobjeda Unicaje, ali bit će "gadno"...

Čovjek zna kako se kaže "salut" na hrvatskom i izgovara Zagreb bolje od mnoštva stanovnika glavnog grada Hrvatske. Uz to, živi u Malagi, voli košarku i sportski je novinar. Zapravo je idealan sugovornik prije gostovanja Cibone, koja u Španjolskoj igra bonus-susret, odnosno utakmicu koja joj može samo donijeti, a malo toga odnijeti.

- Očekuje se pobjeda Unicaje, treba nam uspjeh nakon gostujućih poraza, ali će sigurno biti teško - rekao nam je španjolski kolega i nastavio:
- Aito (trener Unicaje op.a.) namjerava dosta toga bazirati na centrima, tako da je igranje upitnog Ndonga vrlo bitno. Cijeli tjedan ima problema s koljenom i još uvijek je upitan, makar bi trebao zaigrati.

Potvrdio nam je i kako Perasović nije pogriješio kada je istaknuo Marcusa Haislipa kao glavnu španjolsku opasnost, dok se puno očekuje od Carlosa Cabezasa:
- U posljednja tri dvoboja odigrao je jako loše, dosta je griješio i navijači zato puno očekuju od njega u susretu s Cibonom.

Iako je Davor Kus nagovijestio da očekuje punu dvoranu u Malagi, španjolski novinari nisu sigurni u takav ishod:
- Navijači ga pamte kao pravog profesionalca i pozitivnu ličnost, ali ga također pamte iz njegova posljednjeg nastupa kada je promašio dva slobodna bacanja u dvoboju s Tau Ceramicom.

Poanta španjolskih medija prije susreta poprilično je slična našoj - ako se Cibona (čitaj: Calloway i Kus) snađe u početnom pritisku domaćina, onda ima šanse. Međutim, ako Unicaja uspije nametnuti svoj ritam, stvori se i prava atmosfera u dvorani, vukovima se loše piše. Susret je na rasporedu u 20.45 sati, a HTV2 je najavio kombinirani prijenos s rukometnom Ligom prvaka ili puni prijenos na HRT Plusu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije