Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa kup

Španjolci izbacili Srbe, a Mađari Crnogorce

Europa kup
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
05.04.2019.
u 18:50

Hrvatski vaterpolisti brane naslov osvojen prošle godine u Rijeci, a najbolje tri reprezentacije s ovog turnira će izboriti plasman na završno natjecanje Svjetske lige

Vaterpolisti Mađarske i Španjolske prvi su polufinalisti završnoga turnira Europa kupa. Mađari su u prvom četvrtfinalu pobijedili Crnu Goru sa 11:7 (4:2, 2:3, 1:1, 4:1), a Španjolci su iznenadili Srbiju i slavili s 13:12 (5:4, 3:1, 3:4, 2:3). 

Mađarska će u polufinalu igrati protiv boljeg iz četvrtfinalnog dvoboja Italije i Rusije (18:30 sati), dok Španjolci čekaju pobjednika meča Hrvatske i Grčke, koji će započeti u 20 sati i 30 minuta.

Domaćin turnira je Zagreb. 

Hrvatski vaterpolisti brane naslov osvojen prošle godine u Rijeci, a najbolje tri reprezentacije s ovog turnira će izboriti plasman na završno natjecanje Svjetske lige, kojem će domaćin biti Beograd od 18. do 23. lipnja.

Unatoč porazu od Španjolaca, Srbija je kao domaćin turnira izravno izborila pravo nastupa na finalu Svjetske lige, s kojega će se pobjednička reprezentacija plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Od europskih reprezentacija, Srbiji će se na turniru u Beogradu pridružiti finalisti zagrebačkoga turnira Europa kupa te pobjednik utakmice za treće mjesto.

Nastup na finalu Svjetske lige već su izborile reprezentacije Australije, Japana, Kanade i Kazahstana, četiri najbolje momčadi s turnira Interkontinentalnog kupa održanog od 26. do 31. ožujka u Perthu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije