Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzemirujuće poruke

Fiba opet prijeti: Hrvatska pred izbacivanjem s Eurobasketa!

Hrvatska košarkaška reprezentacija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
16.04.2016.
u 12:37

Među reprezentacijama kojima prijeti teška Fibina sankcija je i Hrvatska jer su ABA ligaši Cedevita i Zadar na skupštini regionalne lige izabrali izlazak u Eurokup umjesto u Fibinu Ligu prvaka. Cibona je, pak, glasovala u korist Fibe.

Je li to još jedan pokušaj da se slomi otpor klubova sklonih igranju natjecanja koja organizira Euroliga ili je to prijetnja s pokrićem, saznat ćemo vrlo brzo. U svakom slučaju, iz središta Fibe stižu vrlo uzemirujuće poruke nacionalnim savezima s prostora bivše SFRJ.

- Ili ćete suspendirati klubove koji igraju ABA ligu ili ćete se suočiti s isključenjem reprezentacija s predstojećih natjecanja - stoji u pismu upućenom HKS-u.

ABA liga je Fibi trn u oku jer se 11 njenih klubova odlučilo za vjernost Euroligi, pa je u to ime već potpisan i ugovor s Euroligom, a samo je Cibona pristupila “majci” Fibi pa se od HKS-a ne traži da se suspendira i lojalni im klub iz Savske. Beogradski “Sportski žurnal” piše da ovaj ultimatum nije samo odgovor na sporazum koji su potpisali ABA liga i Euroliga, već i na pismo 11 klubova upućeno na Fibinu adresu. Da bi prijetnja bila uvjerljivija, Fiba Europe poslala je molbu Fibi World da ju podrži u ovom nastojanju pri čemu nam zvuči nestvarno da bi netko izbacio neku reprezentaciju s Olimpijskih igara odnosno s kvalifikacijskih turnira za Rio.

Doduše, u spomenutom pismu se otvoreno kaže da će Hrvatska, ako nešto ne poduzme po pitanju kažnjavanja Cedevite i Zadra, klubova lojalnih Euroligi, ostati bez prava nastupa na Eurobasketu 2017. godine.

U Fibi se hvale da su zaprijetili i španjolskom i ruskom savezu, ali ne po pitanju njihovih najboljih klubova kojima ne poriču pravo igranja u Euroligi, nego po pitanju onih klubova za koje Fiba želi da igraju njihovu Ligu prvaka, a ne Euroligin Eurokup. 

>> Cedevita Boži Maljkoviću mora isplatiti tri plaće, Bilan i Babić na meti Olympiakosa

Komentara 4

PA
pavel1001
12:59 16.04.2016.

i?

RA
ratkovucetic
14:01 16.04.2016.

Kad bi se to desilo tko 'e igrati Fiba Europa bey Hrvatske ,Srbije {panjolske , Rusije Iyraela BIH Slovenije. Bila bi to karikatura od takmi;enja. Odmah formirati ligu od nepo\eljnih.

RT
ribaric.tomislav
12:51 16.04.2016.

pa svatko moze izabrat za koju ligu prvaka je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije