Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo euroligaški turnir u Zadru

Spahija: Najmanji je problem izgubiti u predsezoni, važnije je podijeliti minute

Makabi - Zadar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
21.09.2018.
u 00:30

Neven Spahija i Nikola Vujčić složili su za novu sezonu atraktivnu momčad, no njihov Makabi sinoć je u Višnjiku izgubio od Olimpije Milano (75:80)

U Zadru je večeras započeo tradicionalni predsezonski turnir euroligaša, najjači takav u Europi, ali bez sudjelovanja istoimenog domaćeg košarkaškog kluba. A KK Zadra u Višnjiku nema ne zato što nije euroligaš nego što u petak mora igrati u Laktašima i to utakmicu četvrtfinala Superkupa ABA lige protiv Cedevite.

No, zato u Višnjiku svoje (n)ovosezonske momčadi predstavljaju višestruki europski prvaci CSKA, Makabi i Olimpia Milano te Fenerbahče (jednom europski prvak) i njemački Bayern, košarkaška filijala slavnog nogometnog kluba koja planira krenuti putevima slave svog starijeg (nogometnog) brata.

Tu su još i kineski prvaci Liaoning Flying Tigers no oni s sve samo ne "leteći tigrovi". Zapravo, protiv CSKA su izgledali kao netko tko o letenju može samo sanjati (46:90) i tko je prilično bezub, čak i uz dva bivša NBA igrača . A Moskovljane i dalje predvodi zagrebački student, Grk Dimitris Itoudis. A on se rado prisjetio svojih studentskih dana (od 1989. do 1994.) i diplome na KIF-u odnosno rada u KK Zagreb za čijim gašenjem izuzetno žali.

- Jako mi je žao. U tom sam klubu proveo tri godine i pekao zanat uz Pepsija.

>>Pogledajte konferenciju košarkaških čelnika

I u drugoj utakmici večeri gledali smo hrvatske aktere i to na klupi Makabija. Nevena Spahiju kao trenera i Nikolu Vujčića kao sportskog direktora. U zanimljivoj utakmici njihova je momčad izgubila od Olimpije Milano (75:80), no unatoč tome Makabi nam se čini sastavom (Wilbekin, Pargo, Black, Tyus, Roll, Kane...) koji za ovu sezonu ima bolju prognozu od talijanskog kluba pa je nakon utakmice Spahija kazao:

- Čestitke Milanu za pobjedu, no izgubiti u predsezonskoj utakmici zadnja je stvar koja bi nas trebala brinuti. Puno je važnije bilo podijeliti minute, a mi smo to činili jako dobro.

Zahvaljujući tom naumu dvojica najvećih izraelskih talenata, Zoosman (3 koša) i Avdija (2 asistencije) igrali su 18 i pol odnosno 10 i pol minuta.

- I utakmici s Fenerbahčeom (17:30) pristupit ćemo s istom filozofijom s time što ću u rotaciju uključiti dvojicu igrača koji su nam se posljednji priključili a to su Pargo i Black.

Inače, Makabi je bio dugogodišnja želja direktorice turnira Zdenke Zrilić, no ovo im je prvi nastup na već afirmiranom zadarskom turniru, ali su oduševljeni gostoprimstvom. Baš kao i igrači Milana čiji je trener Simone Pianigiani kazao:

- Ovo je sjajno organiziran turnir, sa vrhunskim momčadima, a lokacija je specijalna. Na moru smo. Nažalost, previše je igrača stiglo u posljednji čas, jer su igrali za svoje reprezentacije, pa razina nije onakva kakvu bih volio. Nije to ono kako ćemo svi mi izgledati za mjesec dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije