Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir euroligaša u Zadru

Spahija: Najgore je talente razvijati na plus ili minus 20

Fenerbahce Makabi
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/8
21.09.2018.
u 22:30

Fenerbahče je pobijedio Makabi 65:60, a CSKA je nadjačao Bayern (79:73) pa su se Moskovljani već u petak izborili za nedjeljni finale zadarskog turnira euroligaša

Derbi dana Zadar Basketball Tournamenta odigrali su Fenerbahče i Makabi. Turski prvak pobijedio je sa 65:60 no niti jedan od trenera (Obradović, Spahija) na rezultat se nije previše obazirao, a mi smo imali dojam, po igračkom arsenalu na obje strane, da smo možda gledali zasad neuigrane buduće sudionike Final Foura. A i jedni i drugi kadrovski će izgledati još moćnije kada za Makabi počnu igrati Jeremy Pargo i Tarick Black, a za Fenerbahče izostali Luigi Datome.

- Za razliku od Fenera, Makabi mora učiti kako igrati u bonus situacijama. Naši su razigravači novi, a njihovi su koristili svoje iskustvo i prijašnju uigranost - ustvrdio je trener Makabija Neven Spahija.

- Najmanje važno od svega je rezultat jer mi smo priv zajednički trening, u kompletnom sastavu, imali tek dan prije ove utakmice. Zato je ovo bila prilika da neke stvari obnovimo i da uigravamo dvojicu novih igrača Ennisa i Lauvergnea koji su zbog toga i igrali najviše - kazao je strateg Fenerbahčea Željko Obradović.

Fenerbahce Makabi
1/1

Obojica trenera koristila su priliku i da razigravaju i uigravaju svoje mlade igrače. Spahija je Zoosmanu dao 16 i pol minuta, a Avdiji 12 minuta, dok je Obradović 17-godišnjem Zeničaninu Tariku Biberoviću ponudio 19 minuta (8 koševa).
Ključno pitanje za svu trojicu jest koliko će za njih biti minuta tijekom natjecateljske sezone? Jer i Fener i Makabi moraju juriti pobjede i trofeje, a imaju i puno kvalitetnih igrača.

- Prostora za mladog i talentiranog igrača poput Biberovića uvijek će biti, a koliki će biti najviše će zavisiti od njega. Bude li slušao i radio i bude li se ponašao normalno, ja ću mu uvijek dati priliku, bez obzira da li je u pitanju prijateljska ili natjecateljska utakmica - objasnio je Obradović.

Foto: Dražen Brajdić

- Ja imam veliko iskustvo u promoviranju mladih igrača u natjecateljskom ritmu. Talente ovakva kalibra moraš razvijati u utakmicama natjecateljskog tonusa jer odgajati mladog igrača na plus ili minus 20, to je nešto najgore što možete napraviti - rekao je Spahija i izrazio svoje čuđenje slabom posjećenošću ovih utakmica:

- U Zadru gostuju najbolji europski klubovi, niz sjajnih igrača, a na tribinama je ovako malo ljudi. Nije mi to drago vidjeti u gradu košarke.

U drugoj utakmici dana, sa 79:73 CSKA nadvisio je Bayern (Radošević 3 koša) pa su Moskovljani s drugom pobjedom izborili nedjeljni finale (20.30 sati) kojeg će igrati s boljim iz subotnje utakmice Fenerbahčea i Olimpije Milano.U sastavu ruskog prvaka prednjačili su Hines (16 koševa) i Higgins (15 koševa), a u redovima Bavaraca prednjačio je Booker (21 koš).

I treneri ovih dvaju sastava imaju problem uvođenja igrača koji su bili sa svojim reprezentacijama.

- Nama je Sergio Rodriguez stigao u jedan iza ponoći, a Nando De Colo u četiri iza ponoći na dan utakmice, pa smo u nekim trenucima izgledali kao potpuno nova momčad - konstatirao je Dimitris Itoudis, šef CSKA.

- Puno se priča o problematici odsustva igrača u trenažnom procesu predsezone koji je za nas trener jako delikatan. Mi kroz ovaj turnir nastojimo postići što bolju formu za vrlo skori početak njemačkog prvenstva - izjavio je Dean Radonjić, trener njemačkog prvaka.

Upitan da li bi želio reprizu prošlogodišnjeg finala, u kojem je Fenerbahče pobijedio njegov sastav sa 76:72, Itoudis je kazao:

- Reprizu ne bih volio jer smo izgubili, ali priželjkujem jaku pripremnu utakmicu.

>> Pogledajte i što su Vranković, Anzulović i Rađa rekli nakon dva uzastopna poraza reprezentacije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije