Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Šoštarić: Naš je cilj uzeti četiri boda iz dvije utakmice

23.09.2019.
u 08:16

Naš su cilj četiri boda iz ove dvije utakmice. Lako je reći, ali treba to ostvariti na parketu. I dalje imamo problem u vanjskoj liniji, gdje nam nedostaje nekoliko igračica. Nemamo prvu desnu vanjsku, nemamo ni prvu lijevu vanjsku Ćamilu Mičijević – kaže izbornik Nenad Šoštarić

Rukometašice Hrvatske okupile su se jučer u Zagrebu, odakle su otputovale u Osijek, gdje će se pripremati za prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine. Naše su rukometašice u skupini s aktualnim europskim prvakinjama, Francuskom, Islandom i Turskom. Prva dva sastava idu na EP, što znači da moramo biti bolji od Islanđanki i Turkinja. U prva dva kola igramo u Osijeku protiv Islanda, a onda ćemo u goste Turskoj.

Loši nastupi na EP-ima

– Naš su cilj četiri boda iz ove dvije utakmice. Lako je reći, ali treba to ostvariti na parketu. I dalje imamo problem u vanjskoj liniji, gdje nam nedostaje nekoliko igračica. Nemamo prvu desnu vanjsku, nemamo ni prvu lijevu vanjsku Ćamilu Mičijević – kaže izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska dosad nije imala problem plasirati se na Europsko prvenstvo, no zabrinjavajuća je statistika. Naime, na zadnja tri europska prvenstva bili smo jednom 13. te dvaput 16., dakle posljednji. U devet utakmica ostvarili smo samo jednu pobjedu i upisali čak osam poraza. Posljednju pobjedu na Europskom prvenstvu ostvarili smo 12. prosinca 2014. godine. U nevažnoj utakmici u skupini pobijedili smo Nizozemsku (31:27), i to sa sastavom u kojem su bile Kobetić (bivša Penezić), Elez, Kožnjak, Zebić, Gaće, Marić, Bašić, Milanović-Litre, Benko, Horvat, Jelčić, Žderić... Iz tog sastava danas je u rosteru samo Katarina Ježić, kružna napadačica.

– Uvijek je lijepo doći i trenirati s curama, družiti se. I meni i curama cilj je pobijediti u obje utakmice. Ne znam puno o suparnicama, ali želim da sve damo sve od sebe i da se borimo na svakom treningu, da se pripremimo što bolje možemo – rekla je Katarina Ježić, koja igra za mađarski Siofok.

– Baš smo prije dolaska na pripreme igrali derbi s Ferencvarosom. Završilo je 31:31, a Kobetić je bila raspoložena s devet pogodaka. Šteta što nismo pobijedili, vodili smo u prvom poluvremenu čak sa šest pogodaka razlike – istaknula je Katarina.

Trebamo dobar protok lopte

Nenad Šoštarić za kraj je rekao:

– Ključne su stavke uvijek iste, agresivna obrana i polukontra i kontra. Izuzetno je važno jako brzo vraćanje u obranu s obzirom na to da Skandinavke igraju brze napade. U fazi igre u napadu tražimo puno kretanja i tražimo dobar protok lopte. Moramo forsirati našu igru u obrani, moramo forsirati što je moguće više golova iz tranzicije – zaključio je izbornik.

Prvi će trening preskočiti Kapitanović i Krsnik koje će se danas priključiti jer su u nedjelju imale obveze u svojim klubovima, Metzu i Plan de Cuquesu. Utakmica s Islandom igra se u srijedu, 25. rujna u 18 sati, a susret s Turkinjama igra se 29. rujna u Eskişehiru, također u 18 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije