Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvao Novaka

Šokirao Đokovićeve navijače: 'Zaradio milijune, a daje samo 30.000 dolara'

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
31.05.2020.
u 12:04

Đoković je planirao donirati 30.000, a u karijeri je zaradio više od 100 milijuna dolara. To je otprilike polovina onoga što bi zaradio za poraz u prvom kolu Australian Opena - kazao je Rotenberg

Srpski tenisač Novak Đoković našao se na meti kritika. Naime, američki novinar Ben Rotenberg prozvao je prvog igrača svijeta zbog ideje oko raspodjele novca za slabije rangirane tenisače u vrijeme kada je natjecanje prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Najbolji svjetski tenisači donirali po 30 tisuća dolara.

Novak Đoković
1/5

- Đoković je planirao donirati 30.000, a u karijeri je zaradio više od 100 milijuna dolara. To je otprilike polovina onoga što bi zaradio za poraz u prvom kolu Australian Opena - kazao je Rotenberg i dodao:

- Umjesto toga osvojio je Australian Open, osvojio je tri milijuna i samo želi donirati 30 tisuća. To je prilično slabo za najbolje tenisače. Sistem donacija bi trebao biti mnogo bolji.

No američki novinar zaboravlja da je Đoković, kada je pandemija u Europi bila na vrhuncu, donirao svoj novac mnogim organizacijama i bolnicama koje su bile na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa. Bolnicama u Bergamu donirao je čak milijun eura.

- Bio sam šokiran. Da, to je pravi izraz. Ganulo me kada sam doznao da Novak Đoković, svjetski broj jedan u tenisu, čovjek koji je već poslao velike novce u svoju domovinu Srbiju, također misli i na nas. Stvarno nisam očekivao da ću i njegovo ime naći na popisu donatora - rekao je ravnatelj regionalne zdravstvene agencije Peter Assembergs i podvukao:

- A na pitanje želi li da objavimo puno nam je dao, Đoković je odgovorio: 'Iskreno, meni uopće nije važno hoćete li to objaviti i ne mora se znati da sam ja uopće išta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije podići svijest i kod drugih potencijalnih donatora.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar SarahEW75
SarahEW75
19:34 31.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​is︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
12:46 31.05.2020.

Mitoman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije