Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASILA JE TRENERICA

Šokantne scene: Plivačica ostala bez svijesti i potonula na dno bazena

FINA World Championships
Foto: LISA LEUTNER/REUTERS
1/6
23.06.2022.
u 08:17

Anita Alvarez potonula je na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes uskočila je u bazen kako bi je spasila

Američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez onesvijestila se za vrijeme natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a spasila ju je trenerica koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez potonula je na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes uskočila je u bazen kako bi je spasila.

"Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili", izjavila je Fuentes.

Fuentes, odjevena u majicu i kratke hlačice, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu prije nego što su joj pomogli da onesviještenu plivačicu izvade uz rub bazena.

"Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro", dodala je američka trenerica. Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu.

Četverostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes objasnila je da je njena plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa.

"Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati, sve je bilo u redu", dodala je, kazavši kako će se Alvarez odmarati u četvrtak, a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom natjecanju, ako joj je liječnici dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svjetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svijest na natjecanju i to u kvalifikacijama za OI prošle godine u Barceloni.

>> Pogledajte i video: Razgovor s Peterom Schmeichelom

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Bud Humski
Bud Humski
10:25 23.06.2022.

Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa? Da njena plivacica mozda nije "cijepljena" protiv slavnog virusa? Na stotine, ako ne i tisuce sportasa je kolabiralo, bilo je i mnogo smrtnih slucajeva... od pocetka masovnog "cijepljenja" protiv covida. I ne samo sportasa nego i gledatelja. A zasto? Zato sto je "cijepljenje" bilo obavezno i za jedne i za druge... To je do nedavno bila rijetkost, a sada je svakodnevnica, i nitko nema muda da to istrazi i objasni javnosti uzroke ovog pomora sportasa i gledatelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije