Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Šok za vaterpoliste! U četvrtfinalu ispali od Australije

Hrvatska - Srbija, vaterpolo
Foto: Gtres/Pixsell
14.09.2018.
u 19:26

Naši vaterpolisti će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta

Hrvatski vaterpolisti nisu se plasirali u polufinale Svjetskog kupa u Berlinu nakon što su u petak u četvrtfinalu neočekivano izgubili od Australije sa 8-9 (1-1, 4-4, 2-2, 1-2).

Hrvatska se je mučila protiv Australije cijeli susret. U trećoj četvrtini ukazala se nada da su "barakude" napokon pronašle recept za "morske pse", jer je Hrvatska prvi puta imala dva gola prednosti (7-5).
 
No, Australci, koje vodi izbornik Elvis Fatović, nisu se obeshrabrili, već su uspjeli doći do preokreta i početkom posljednje četvrtine poveli su 8-7. Ni to nije "razdrmalo" hrvatske vaterpoliste, i dalje su "barakude" bile neučinkovite u napadu, nisu iskorištene tri prilike sa igračem više. Ipak, minutu i 14 sekundi prije kraja susreta Hrvatska napokon uspijeva realizirati igrača više, Josip Vrlić pogađa za izjednačenje 8-8.


 

No, uslijedio je novi šok, 59 sekundi prije kraja Joe Kayes zabija svoj treći pogodak na utakmici i donosi pobjedu Australiji.  I tako je Elvis Fatović prvi puta kao izbornik Australije pobijedio svog sina Lorena, koji je zabio samo jedan gol iz pet pokušaja. 
 
Kod Hrvatske najefikasniji je bio Josip Vrlić sa tri gola, Javier Garcia zabio je dva, a Loren Fatović, Luka Lončar i Anđelo Šetka po jedan. Reprezentaciju Australije predvodio je Joe Kayes sa tri pogotka, a Lachlan Edwards zabio je dva.
 
Naši vaterpolisti će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Australija u subotu u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Njemačka - Južna Afrika, u kojem su Nijemci veliki favoriti.
 
 
Četvrtfinale:
 Mađarska - SAD           10-8
 Hrvatska - Australija     8-9
 Srbija - Japan            večeras
 Njemačka - Južna Afrika   večeras

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar narozi
narozi
19:30 14.09.2018.

sada znam zasto stalno vicu Za Dom Spremni

QU
quovadis
21:53 14.09.2018.

Ostavite se vaterpola, to je rezervirano za Srbe i Madzare.

Avatar cera
cera
20:00 14.09.2018.

Tu im je i mjesto!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije