Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Barcelone

Šok za šokom u Bayernu, bavarski div u velikim problemima

A combination photo of Bayern Munich coach Pep Guardiola reacting during the German Cup (DFB Pokal) semi-final soccer match against Borussia Dortmund in Munich, Germany April 28, 2015. Dortmund won the match 2-0 on penalties.               REUTERS/Kai Pfa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
30.04.2015.
u 07:00


Bavarci su potpisali ugovor s Adidasom za basnoslovnih 900 milijuna eura! Ispali iz kupa od Borussije (D) pa do kraja sezone ostali bez Robbena i Lewandowskog

Nogometaši Bayerna ispali su u polufinalu njemačkog kupa od Borussije Dortmund (1:3), i to nakon šokantne završnice i raspucavanja jedanaesteraca. Nijedan nogometaš Bayerna nije uspio pogoditi s bijele točke, a neki su udarci izgledali tragikomično. No najveći šokovi za Bavarce stigli su nakon utakmice. Napadač Robert Lewandowski poslije žestokog sudara s vratarom žuto-crnih Mitchellom Langerakom potkraj utakmice slomio je jagodičnu kost i nos te je, prema liječničkim prognozama, za njega sezona završena.

Zadovoljan porazom

"Ne izgleda dobro...", napisao je po dolasku u bolnicu Czezary Kucharski, napadačev menadžer, a liječnik poljske reprezentacije Jacek Jaroszewski, koji je tijekom noći bio u kontaktu s igračem, potvrdio je teške ozljede:

"Robertu je slomljena jagodična kost i ima potres mozga. Sezona je za njega završena."

Lošim vijestima za trenera Bavaraca Pepa Guardiolu tu nije bio kraj. Protiv Borussije ozlijedio se i Arjen Robben, koji je u igru ušao u 68. minuti, a izašao već u 84. Nizozemcu, kojemu je ovo bila prva utakmica nakon mjesec dana pauze zbog ozljede, pukao je mišić lista. Ni njega neće biti do kraja sezone. To je novi veliki udarac za bavarsku momčad jer otprije nema ni Francka Riberyja i Davida Alabe. A podsjetimo, Bayern već 6. svibnja igra prvu utakmicu polufinala Lige prvaka s Barcelonom. Ovako desetkovani nemaju šanse protiv Messija, Suareza, Neymara, Xavija i Rakitića.

– Ove ozljede težak su udarac za moju momčad, stigle su u najnezgodnije vrijeme – rekao je trener Bayerna Pep Guardiola te se osvrnuo na ispadanje od Borussije:

– Ponosan sam na igru svoje momčadi. Bila je to najbolja utakmica Bayerna protiv Borussije Dortmund otkako sam ja trener. Nije sramota ovako izgubiti.

Bolji i od Real Madrida

Među brojnim lošim vijestima stigla je i jedna jako dobra za Bayern. Naime, bavarski div potpisao je novi, 15-godišnji ugovor s Adidasom vrijedan nestvarnih 900 milijuna eura! To znači da će im u svakoj od 15 idućih sezona od tog proizvođača opreme sjesti 60 milijuna eura.

Najveći je to ugovor koji je jedna momčad potpisala u povijesti nogometa. Inače, Real Madrid od Adidasa godišnje dobiva 50 milijuna eura.

Komentara 7

BU
BubyZG
07:31 30.04.2015.

Iznos od 900 mil. eura platit će svaki klinac koji kupi Adidas loptu ili Adidas kopačke ili Adidas tenisice .... pa neće to valjda plaćati menadžeri Adidasa !!!!

D2
Dubravko_23
08:14 30.04.2015.

Ovo ubija sport. Svi velikani polako postaju klubovi bez duše i identiteta, za novac se odriču 100 godišnjih tradicija (npr. Barcelona i Real su uklonili križeve sa grbova za arapsko tržište), završne utakmice lige prvaka igra 5-6 istih klubova, gubi se čar.

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
07:43 30.04.2015.

Ottmar Hitzfeld je pojam od trenera,što nitko neće više imati.Odradio svoje i otišao u mirovinu i uživa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije